Green Eagles dames klaar voor de competitie?

MAASSLUIS – Komende zaterdag begint voor het damesteam van de Green Eagles de competitie in de Promotiedivisie. In de op 1 na hoogste klasse werd vorig seizoen een 5e plaats behaald en hoewel het doel is deze prestatie te verbeteren is de realiteit wellicht anders. Het zal een moeilijke opgave worden voor de dames die door het vertrek van Kim Rijnberg en Veerle v Baalen op de guardpositie kwaliteit verloren. Daisy Otto is echter weer terug bij de ploeg maar speelt op een andere positie. In de persoon van Marion Stolk haalt de Eaglesploeg wel een spelverdeelster terug. Marion heeft echter lange tijd niet gespeeld en heeft grote schoenen te vullen.

In de afgelopen 8 dagen hebben de Eagles drie oefenwedstrijden afgewerkt met wisselend resultaat. Men begon direct met een goede prestatie tegen de grote concurrent van het vorig seizoen Lokomotief. Werd de belangrijke laatste competitiewedstrijd tussen beide teams nog nipt met 1 punt verschil verloren ditmaal was er een kleine overwinning van 58-61. Hiervoor was wel een verlenging noodzakelijk.

Tegen de reserves van het Utrechtse Cangeroes werd er op de late donderdagavond wisselend gespeeld. Na een slechte start waarin Cangeroes 2 al gelijk liet zien met scherp te kunnen schieten (9-2) herstelden de Maassluise meiden zich in het 2e en 3e kwart om vervolgens in de slotfase weer erg slap te eindigen. Ondanks dat de thuisploeg zeker titelkandidaat is in de 2e divisie was coach Brugman nauwelijks tevreden over de uiteindelijke 63-76 overwinning.

Tot slot was de sterkste onder 20 ploeg van Nederland de tegenstander. Leek het late tijdstip op donderdagavond een uitdaging voor de Eagles nu bleek het aanvangstijdstip van 11.30 uur op zaterdag een probleem. De jonge meiden uit Barendrecht waren al direct weinig onder de indruk van hun oudere en fysiek sterkere tegenstanders en namen in het 1e kwart een 13-7 voorsprong. Ook in het 2e kwart was de thuisploeg beter en de rust brak aan bij 32-21. Pas nadat een driepunter de achterstand op 14 punten had gebracht leefde de Eaglesformatie op en bij 37-38 was er een voorsprong. Natuurlijk werd er in de Maassluise ploeg ook nu flink doorgewisseld want oefenen stond hoog in het vaandel. Dit ging echter ten koste van het spel en weer liep men al snel achter de feiten aan en kon de ploeg het fysieke voordeel niet uitbuiten. In de slotfase werd een laatste driepuntpoging gemist en Binnenland won terecht met 58-55.

In deze 3 wedstrijden bleek dat de automatismen er nog niet inzitten. Er is nog een week training te gaan waarna in de eigen Wethouder Smithal mag worden begonnen tegen het sterke team van de Landslake Lions. De wedstrijd begint zaterdag om 21.00 uur.