Green Eagles U20 verliest zeer leerzame wedstrijd

MAASSLUIS – Het Jongens U20 team van de Green Eagles begon de competitie met een 13 man tellende selectie. Helaas moeten Luuk en Dave nog steeds hun eerste minuten gaan maken wegens aanhoudend blessureleed. Maar juist toen Erdem terug kwam na maanden niet gespeeld te hebben viel aanvoerder Koen weg met een knieblessure en is Beau drie maanden naar het buitenland. Dat zijn twee vaste starters, dus naast dat dit heel vervelend is, veel kansen voor de andere spelers.

Waar coaches Marco Hoogendoorn en Jeroen Derksen altijd al veel wisselen en alle spelers minuten geven voor hun ontwikkeling, kunnen sommige spelers nu opeens echt veel spelen en zich ontwikkelen. Uiteraard gaat dit in stapjes. En uiteraard is dat niet in één keer landelijk niveau. Bovenstaande bleek ook in de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Na een goede start met scores van diverse spelers zakte het spel zowel aanvallend als verdedigend wat in. Verdedigend werden vooral de rebounds niet gepakt na een goede verdediging te hebben gespeeld, hierdoor kon het stabiele Almonte makkelijk scoren. Aanvallend werd het spel van goed team spel, langzaam meer en meer geforceerd basketbal. Te moeilijke acties werden afgewisseld met te moeilijke passes. Maar dit hoort er dus ook bij, hier moet van geleerd worden. En dat deden de jongens. Na twee time-outs kreeg het team het juiste gevoel en speelden de jongens zich heel knap terug in de wedstrijd. Met rust was de stand van 34-38 dan ook eerder een te ruime achterstand dan geflatteerd. Er werd hard verdedigd en de rebound was voor de Eagles.

Aanvallend speelde het team mooie aanvallen met diverse scores, Frenk was dominant in de bucket, en onder andere Matthew knalde zijn driepunters raak. Het spel was fris en de bal ging goed rond.

Na de rust was het echter weer een dipje wat volgde op die goede periode. Ondanks enkele time-outs werd het spel nu niet recht gezet en ging het in enkele minuten naar een 20+ punten achterstand. Vooral het balverlies was te makkelijk en de jongens konden dit veel beter dan wat ze lieten zien. Een moment waarop dan toch wat rust en vastigheid ontbreekt.

Het vierde kwart werd het spel weer beter, maar voor een overwinning was het te laat. Een leerzame les van een heel gedegen Almonte wat naast een stabiele basis twee echt goede spelers in de gelederen heeft.

Dank trouwens voor het publiek, het zat gezellig vol op de tribune.

Op naar de volgende game en op naar nog beter worden, echter niet komend weekend, want dat is het Green Eagles 50-jarig jubileum!