Wedstrijdverslagen

U14-1 met soepel spel kampioen

AA en taart na het kampioenschap

MAASSLUIS – Je moet niet te vroeg juichen, maar dat Green Eagles U14-1 de wedstrijd zou winnen tegen de nummer laatst, ook zonder Gene, dat was wel een zekerheidje.

Pim zet de warming-up prima neer en we beginnen dus ook goed. Zó goed dat we na 2 minuten met 10-0 voorstaan en we halve veld gaan verdedigen. Desondanks blijven we veel intercepties pakken en deze zetten we soepeltjes om in scores. De eerste breakpassen zijn nog net effe te hard, maar daarna volgen ze elkaar achter elkaar op en blijkt dat dit geen team van ego’s is maar ook van de goede pass geven.

De wedstrijd is verder eentonig. Er is een komisch momentje als Finn even inhoud in schotpositie en zijn verdediger de bal wil wegtikken maar niet verder komt dan Finns bovenarm. Die pakt de verdediger dan maar beet en hij slingert zichzelf het veld uit om de tribune met zijn hoofd nog maar net te missen.

Hierna gaan we in het normale spel verder als een geoliede machine, trekkende verdediging nog wat verder terug en stoppen de wedstrijd op 124-9.

De taart die de vereniging heeft geregeld gaat er prima in in ’t Smitje, net als de AA en we kunnen ons opmaken voor een nieuwe seizoenshelft op een veel spannender en leerzamer niveau.

Dubbele cijfers waren er voor Jarno (38), Pim (24), Tim (18), Bryce (14) en Emre (10)