U14-2 wint knap bij nummer 2

UTRECHT – Victor nam de telefoon zó rustig op, 5 minuten na de geplande vertrektijd van U14-2, dat duidelijk was dat hij zich niet aan het haasten was om naar de Haydnlaan te komen en dus blijkbaar een hele andere vertrektijd in zijn hoofd had. Toen de rest al ergens richting Utrecht reed en Victor, met speler Jack, nog maar bij Vlaardingen-West, was dat alsnog een gelukkie: hij kon nog rechtsomkeer omdat we de tenues waren vergeten.

Toen het eerste kwart begon waren ze er nog niet, dus die speelden we in joggingbroeken shirtjes en daarover een hesje. Geen scorebord journalistiek dus voor dit verslag, want de nummers moesten worden gegokt door de jury in het eerste kwart. Bovendien bleek na afloop dat alle scores in minuut 0 van het vierde kwart waren genoteerd.

Irene staat nummer 2 in de competitie, uiteraard op gepaste afstand van nummer 1: Green Eagles U14-1. Nummer 3, U14-2, had in haar eerste wedstrijd verloren tegen een erg groot en volwassen Irene met 32 punten. In theorie zouden we dus op onderling resultaat nog 2ekunnen worden. Dat werd echter niet verwacht, ook omdat Sanna, Elisa en Merel afwezig waren. Gelukkig deden Thys en Jack van U12 mee, al moesten we het dus zonder Jack in het eerste kwart doen.

Het begin was fantastisch: de full-court press werkte hard en leverde intercepties op. De gevreesde hele lange Irene mannen waren er niet bij, al waren ze, op Finn en Pepijn na, nog steeds een kop groter. Onze twee lange mannen domineerden de rebound en de rest moest zijn hard werken om de tegenstander uit de bucket te houden. Finn had ook meerdere steals waarna hij op snelheid en na driekwart veld overgedribbeld te zijn met een sterke lay-up kon afronden. Pepijn had geoefend op zijn 1-1 moves en stuurde zijn tegenstander naar de verkeerde kant of de lucht in, om er daarna goed langs te stappen.

Het tweede kwart, met Jack en Finn met een minder rood hoofd omdat hij nu in tenue in plaats van een hoody kon spelen, bleven we goed doorgaan. U12-ers Jack en Thys hadden hun steals die tot een score kon worden omgezet. Ook Rik en Zoë stonden hun mannetje tegen de grote tegenstanders. Finn S maakte het zijn tegenstander ook moeilijk en had een lekkere score uit een moeilijke positie. De tweede helft hadden Emre en Rik mooie drives en gingen we met hetzelfde spelletje door. Emre zocht vaak de breakpass, onder andere op Jack en Zoë. We waren echter wat ongelukkiger in de afronding, al had Emre een lekker schotje vanaf de kop, en de verdediging van Irene maakte het ons ook wel moeilijk. Verdedigend kwamen Pepijn en Finn in foutenlast, maar beiden konden de wedstrijd met 4 fouten uitspelen. Thys zijn pass door de benen van de lange tegenstander kwam maar net te onverwacht voor Finn om hem tot score te verwerken.

Zoals gezegd is niet te achterhalen wat de topscorers waren, dat maakt ook niet uit want iedereen had er hard voor gewerkt. De eindstand was wel duidelijk: 35-62 wat dus 6 puntjes te weinig was om Irene op onderling resultaat te passeren, maar wel op overall doelsaldo (al blijkt dat nog niet uit de stand, die nog 2 gespeelde wedstrijden mist).