U14-1 drie klassen hoger goed van start

MAASSLUIS – De U14 teams hebben nooit te klagen over publieke belangstelling, maar in onze thuiswedstrijd werden we qua hoeveelheid fans gedubbeld door Binnenland. Ze waren meegereisd om te kijken hoe hun ploeg als kampioen van de 4e klasse het zou doen tegen de Eagles, kampioen van de 6e klasse. Ook voor de Eagles U14 was dit een spannende wedstrijd: zou het niveau in deze derde klasse te hoog gegrepen zijn?

Het begin was even schakelen: Binnenland zette veel druk wat ze vooral bij het innemen balwinst opleverde. Zo kwamen de Eagles op een 2-9 achterstand na 4 minuten gespeeld te hebben. Gene en Bryce waren niet aanwezig, Rik was er als vervanger en doet qua techniek niet voor hun onder, maar is nog wel een paar decimeter kleiner. Na een time-out kwamen de Eagles meer in het spel. Lastige passes onder het bord kwamen wel aan, drives van Tim en Jarno gingen raak. Lars zijn fanatieke verdedigen werd ook door de rest opgepakt en zo kropen de Eagles terug. Een enkele Binnenlander ging al meer voor de man dan voor de bal om de breaks van Jarno af te stoppen. Ondanks dat waren we na het eerste kwart wel op voorsprong gekomen: 15-13. Het tweede kwart kwamen onze lange mannen Finn en Pepijn meer in beeld wat zowel tot punten als fouten bij de tegenstander leidde. Toen Pepijn zijn goede tegenstander met een fake zich liet verstappen, moest deze hinkelend naar de kant: een aderlating voor Binnenland. Nadat nummer 6 van Binnenland crossing bij Jarno maakte, verzwikte ook de geschrokken Jarno zijn enkel en moest hij gewisseld worden. Omdat Jarno tot aan dat moment 14 van onze 25 punten had gescoord, was het de vraag of dit voor ons een ommekeer zou zijn. We bleven ons koppie er echter bij houden. Verdedigend stond het goed met druk van Emre en Lars op de guards waardoor met name Tim en Finn intercepties konden pakken. Met rust waren de Eagles zo weer iets verder uitgelopen naar 31-23.

Na de pauze waren de twee verzwikte enkels voldoende hersteld om weer te spelen. Met 9 punten was Pim de meest scorende man van dit kwart en moest weer een Eagle naar de kant (Tim) door een onbesuisde verdedigende actie van Binnenland. Verdedigend bewees Rik zijn toegevoegde waarde: hij had een goede dribbelaar als tegenstander maar met de juiste focus liet hij zich niet passeren. Mede door deze druk kwam Binnenland maar tot 2 puntjes in dit kwart en wij tot 17. Het vierde kwart gingen we door met drives vanaf de kop van Pepijn, give-and-go’s opgezet door Pim, intercepties door Lars en veel aanvallende dreiging van Emre om onze eerste wedstrijd in deze klasse met een 61-31 winst af te sluiten.

Topscorers waren Jarno (21), Pim (11), Pepijn (9) en Tim (8).