Wedstrijdverslagen

Winst U14-2 bij eerste wedstrijd Yaniek en come-back van Sanna

DORDRECHT –Lang heeft Sanna al geen wedstrijd kunnen spelen door blessureleed, maar zaterdag kon ze weer aan de bak. Bovendien was het de eerste wedstrijd van Yaniek, die nu een maandje meetraint en al een goed balgevoel heeft laten zien. De warme zaal had nog minder ruimte tussen de velden dan de Smithal. Desondanks stonden wel de banken van twee velden hier tussen gepropt. Gevolg was dat wij één kleine bank in een hoekje hadden en dat de meiden dus niet ver weg van de coach konden kruipen om daar gezellig bij te praten. Ook sommige U14-2 jongens hoeven niet per se direct naast de coach te zitten. Dat is dan niet om bij te praten maar om de wedstrijden op de andere  velden te checken en nog op tijd te kunnen draaien en mee te knikken op het moment dat de coach een leerpuntje deelt na goede of een minder goede actie van de Eagles.

U14-2 heeft één wedstrijd nipt verloren in de competitie. Rowic staat onderaan. Niet verwonderlijk dus dat we soepeltjes begonnen het door scores van Finn G., Bryce en Finn S. al snel 2-16 staat. Net als bij U14-1 maakte Rowic veelvuldig gebruik van een screen op de dribbelaar, dat iets te veel mee bewoog met de Eagle verdediger maar waardoor ze toch wel makkelijk konden scoren. Zo in het derde kwart hadden we door dat we best wat konden zakken in de verdediging omdat we geen driepunters tegen hoefden te verwachten. In het vierde kwart gingen, we op aanwijzen van de coach, zelfs zakken tot aan de vrije worplijn. Toen de nummer 9 lay-ups startte vanaf de driepuntlijn en nog raakte ook, bleek dat onverwachts iets te ver.

Inmiddels speelde Yaniek al succesvol door verdedigend goed tussen de man en de basket te blijven. Na maandenlang blessureleed had Sanna ook haar come-back en was ouderwets fel; ze had zelfs best nog wat vaker de bal mogen krijgen toen ze forward stond.

Tot aan de eerste helft kwamen de scores vooral vanaf de centerpositie van Finn G. en Bryce. Zoals we vaker zien worden zij dan beter verdedigd in de tweede helft en hoe lekker is het dan als forwards Elisa en Finn opstaan om de bal erin te gooien. Ook Merel viel de basket goed aan, had pech in de afronding maar de rebounds werden opgepikt en gingen er wel in. Zoë zou hetzelfde gedaan hebben, ware het niet dat zij geen forward heeft gelopen maar Rik, onze enige ervaren guard vandaag, ondersteunde. Rik ging onvermoeibaar door in de warme zaal, dribbelde de bal op, gaf de assists aan Finn G en pakte zelf ook nog puntjes mee.

Topscorers waren Finn G (36), Bryce (11), Elisa (8) en Finn S. (8)