Slechte start kost de Eagles Dames de overwinning

RIJSWIJK – In de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Lokomotief kwamen de Eagles niet goed uit de startblokken. Kirsten Siera schoot namens de thuisploeg van afstand de eerste 8 punten, uit 3 pogingen, op het scorebord alvorens de Eaglesploeg iets terug kon doen. Lokomotief deed haar naam eer aan en stoomde door tot 14-2 na een krappe drie minuten. Hierna lag het spel gedurende 10 minuten stil omdat de scoreregistratie een manco vertoonde en dat kwam de Eaglesploeg niet slecht uit. Moira van Leeuwen vond haar afstandschot (2 keer van ver) en ook Jessica Hoek tekende voor een driepunter waardoor de kwartstand werd bepaald op 24-14.

Kirsten Boer was ondertussen al in 7 minuten speeltijd tegen 3 persoonlijke fouten opgelopen en dit overkwam Eva Kerkhoven ook snel in het 2e kwart. Lokomotief profiteerde en bij 36-18 zagen de bezoekers zich gedubbeld. Nog voor de rust schoten Jessica Hoek en Roos Jordans (2x) driepunters raak terwijl de Lokoploeg vaak naar de vrije worplijn mocht. Ondanks de mooie driepunters maakten de Eagles een uit het veld geslagen indruk op weg naar de kleedkamer. De 15 punten achterstand en een grote foutenlast waren de oorzaak. Lokomotief had in de eerste helft 19 vrije worpen mogen nemen en de Eaglesploeg maar 2.

Na de pauze opende Renate Warffemius de score maar bij 55-37 was het verschil toch maar liefst 18 punten. Onder leiding van Roos Jordans (weer 2 drietjes) en Kirsten Boer kwamen de Eagles in het 2e deel van dit kwart langzaam dichterbij. Kort voor het eind van het kwart was de achterstand zelfs teruggebracht tot 62-55. Helaas vond Lokomotief topscoorster Gillian Scholten nog 2 keer de Maassluise basket. 66-55.

In het laatste kwart gaven de Eagles niet op. Het besef dat de tegenstander niet zoveel sterker was leek in de ploeg gekomen. Eva Kerkhoven bracht op de vrije worplijn het verschil naar 4 punten. Lokomotief scoorde 1 vrije worp en Jessica Hoek maakte er 69-66 van. De Eaglesploeg was weer op schotafstand. Op dit moment stond Gillian Scholten voor Lokomotief op. Met een beetje hulp van de scheidsrechters (ze kreeg 4 persoonlijke fouten mee en mocht dus even zoveel keren naar de vrije worplijn) scoorde ze 9 punten op rij onderbroken door scores van Roos Jordans en Fleur van Baalen, 78-71. Na 80-71 werd de rug nog 1 keer gerecht maar bij 80-76 scoorde Kirsten Siera haar 23e punt en leek de tijd te kort om de wedstrijd nog te winnen. Het stoppen van de klok begon volgens het scheidsrechterlijke duo al snel en te fanatiek wat resulteerde in nogmaals 5 persoonlijke fouten waarvan de eerste zelfs als opzettelijk werd gezien. Hierdoor werd de eindstand enigszins geflatteerd bepaald op 89-78.

Gezien het slechte begin en de grote hoeveelheid vrije worpen die de Lokomotiefploeg kreeg toebedeeld (44 stuks) was dit resultaat voor de nog steeds door blessures gehavende Green Eagles een goede prestatie.

Roos Jordans was met 26 punten (6 driepunters) topscoorster. Moira van Leeuwen en Fleur van Baalen kwamen met resp.15 en 10 punten ook nog in de dubbele cijfers.