U14-2 verliest terecht in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN – Emre, Rik en Finn Gebuis waren mee met U14-1, Pepijn was op uitwisseling naar Spanje maar had anders ook met U14-1 mee gedaan. Daarmee mistte U14-2 toch wel wat scorend vermogen tegen Dunkinn in Roelofarendsveen. Gelukkig hadden we Thys mee voor de guardpositie die een perfecte wedstrijd speelde.

We begonnen comfortabel met 3 scores van Bryce en één van Finn Stuifzand en kwamen zo op een 2-8 voorsprong. Hierna hadden we meer moeite met scoren omdat er gecollapsed werd op Bryce die dan te veel uitweek om een makkelijke score te maken of een p-tje mee te krijgen. Misverstanden bij ons als Dunkinn wisselde zorgde voor erg makkelijke tegenscores en alleen dankzij scores van Elisa en Thys bleven we nog bij. De tweede periode leunden we vooral op de scores van Finn Stuifzand, maar konden we niet voorkomen dat Dunkinn met 6 punten voorsprong de rust was ingegaan. Dunkinn zou inmiddels wel in foutenlast gekomen als al hun fouten genoteerd hadden geweest. De tweede helft gingen we dapper verder, maar kwamen toch verder op achterstand. Tijd voor een time-out van de Eagles, maar tot ongenoegen van de coach weigerden de tafelaars deze te geven en zo nam de achterstand van Dunkinn nog even 8 punten toe voordat we de koppies weer bij elkaar hadden.

We besloten bovenop de man te verdedigen, zeker als deze de bal nog niet had. Dat leverde Zoë, die op de guard plaats goed uit de voeten kwam, drie intercepties achter elkaar op. Maar ook Sanna, die nog niet veel minuten mag maken vanwege haar blessure, lette op en kon zo de bal een aantal keer afpakken. Yaniek stond verdedigend goed deze wedstrijd en was aanvallend al weer meer aanwezig dan in zijn eerste wedstrijd. Bovendien had hij, had met 2-uit-2 vrije worpen zijn eerste punten te pakken van zijn basketbalcarrière. Van Finn had ik al gezegd dat hij goede drives pakte, maar nog niet van Elisa – die dat dus deed en ook steeds vaker in de wedstrijden laat zien. Merel was vandaag de allrounder die zowel als guard, forward als center speelde.

De wedstrijd was al verloren toen we weer calls mee kregen, toch was het leerzaam omdat we in de tweede helft de posities beter vulden, we de bal vanaf de guard goed bij center en forward kregen en daarvandaan goed rondpassten als er niet gelijk een drive mogelijk was. Ook zaten we nu beter op de bal en denk ik dat we meer zelfvertrouwen hebben om hem de volgende keer vaker af te pakken. Bryce en Finn waren topscorers met 10 punten per persoon en U12er Thys mag trots zijn hoe hij de dragende speler op de guard plek was in deze U14 competitie.