Green Eagles U14-1 heeft moeite met GOBA, maar wint ruim

MAASSLUIS – U12 Eagles coach Victor Wever wees voor de wedstrijd al op het grote U12 talent dat ook bij GOBA U14 zou meespelen. Een genot om naar te kijken, als hij niet bij de tegenstander zou zitten. Inderdaad bleek deze speler achteraf bijna de helft van de punten van GOBA te maken. Dat gebeurde vooral in het tweede kwart want het eerste kwart bereikten we al een voorsprong van 24-5, door punten van Jarno, Finn Gebuis en Pepijn. Daarna kwamen er een paar slechte beslissingen van de Eagles om zonder te kijken te beginnen met dribbelen, net zo lang totdat je je vastloopt, dan omhoog te gaan en in de lucht eens te kijken waar je precies op het veld bent met een kansloos schot als gevolg. GOBA kroop dichterbij, ook omdat de goede drives die we dan wel namen vaak toch net de precisie mistten. Halverwege het tweede kwart moest Jarno, die daarvoor nog met een halve pirouette, rug naar de basket en een fout tegen toch scoorde, met een bloedneus van het veld. Het scoren stokte nog verder zodat we met nog maar 9 punten voorsprong de rust ingingen.

Het derde kwart stonden we er echter weer: verdedigend deden we het iets voorzichtiger op de GOBA U12er, passeerde hij af en toe de eerste verdediger maar kwam daarna vaak onze lange mannen Finn of Pepijn tegen die het wel heel lastig voor hem maakten om te scoren. Finn vond het netje met maar liefst 10 punten en Pim liet zien niet moe te zijn ondanks de U16 wedstrijd met ook 6 puntjes. GOBA kwam in foutenlast en wij gaan geconcentreerd het laatste kwart in. Met knappe drives over de baseline van Tim (9 punten in dit kwart!), Bryce die met zijn snelle handjes het innemen van de bal door de tegenstander heel lastig maakt, Rik en Emre die de hele tijd druk blijven zetten en de bal snel bij de vrije man krijgen, en Pim die aan het einde van de wedstrijd onoplettendheid gelijk afstraft met een score lopen we nog wat verder uit en winnen met 84-54. Topscorers zijn Jarno (23), Finn (21), Pim (14) en Tim (13).