Wedstrijdverslagen

Eagles U14-1 houdt zichzelf een spiegel voor en wint bij RZ

ROTTERDAM – 40 minuten voor tijd kwamen 6 van de Eagles aan bij de Enk in Rotterdam-Zuid. Er zouden er nog 3 aansluiten na de wedstrijd van U14-2, E.T.A.: 10 minuten na het begin van de wedstrijd. Tijdens het warmlopen werd de aanvangstijd uitgesteld naar 16:10, wat precies goed uitkwam. RZ pakte de warming-up grondig aan en werkte bijna een complete training af in drie kwartier, terwijl sommige van hun grootste talenten al een wedstrijd van U12 in de benen hadden. Tijd genoeg voor het publiek om een gesprekje aan te knopen met Pepijns uitwisselscholiere. Daar was toch nog wel een kleine taalbarrière voor koetjes en kalfjes, dus heeft Paula veel aandacht kunnen geven aan het opsnuiven van de entourage in de grote, niet zo sfeervolle, sporthal de Enk.

Zo rond de aanvang kwamen U14-2 bankspelers Finn G., Rik en Merel alsook extra publiek Sanna, Finn S. en Bryce om te zien hoe wij na 7 minuten met 0-14 voor kwamen te staan door breaks van Jarno, Pim en Gene. Inside hadden de eagles het zwaarder, want daar stonden zeker geen U12 spelers maar 13-14 jarigen die qua postuur al rij-examen mochten doen en in een compacte zone stonden. Toch konden Pepijn en Finn de weg naar de basket vaak vinden maar ze werden daarbij (blijkbaar) correct over de achterlijn geduwd, op armen getikt, op tenen gestaan of op het achterhoofd geslagen. Dat was vooral erg jammer toen Pepijn horizontaal werd getrokken na de mooiste aanval van de wedstrijd over dit grote centre court zonder dribbels via Lars, naar Tim naar Jarno naar Pepijn voor de lay-up.

Net als de Green Eagles speelt RZ in het groen. Gelukkig zijn onze tenues reversible en dat werkt uitstekend, al was er even paniek bij Pepijn toen hij meende Gene in zijn nummer 15 te zien in het veld, terwijl dat nummer 12 in spiegelbeeld was. Waarschijnlijk hierdoor besloten Pepijn en Gene minder te scoren dan normaal, zodat de tafel hun punten niet kon verwarren. Met de fouten lukte dat minder goed, dus kreeg Pepijn de 5e fout aangemeten, die door de scheidsrechter terstond werd toegevoegd op naam van Gene. Toen Finn G zijn 5e fout kreeg (wat onverwachts was, want hij had nauwelijks fouten gekregen en zijn shirtnummer 14 lijkt in spiegelbeeld vooral op 14 en niet op een nummer van een andere speler) kon Pepijn dus nog invallen – of nee: toch niet want hij had toch wel 5 fouten. Dus werd Pepijns spiegelbeeld, Gene, ingebracht wat natuurlijk vragen om nog meer verwarring was, maar die bleef uit.

Omdat Jarno de hele wedstrijd door een klein mannetje werd verdedigd vonden we hem vaak in de break met een hoge pass, die hij vaak stijlvol kon afmaken en zo werd hij ruim topscorer met 34 punten. De wedstrijd werd gewonnen met 40-51.