Wedstrijdverslagen

Eagles sluiten het seizoen prima af, Cangeroes het slachtoffer.

MAASSLUIS – Na de verrassende overwinning vorige week op Grasshoppers volgde er midweeks een wanprestatie tegen Lokomotief. Na een achterstand bij de rust van 30 punten wonnen de dames uiteindelijk het 3een 4ekwart nog wel maar dit was lang niet genoeg voor een overwinning. Tegen Cangeroes moest er dan ook iets worden rechtgezet in het slotweekend. Echter bij winst van de Utrechtse ploeg zouden zij een play off plaats veroveren. De laatste 2 jaar hadden de Cangeroes (met oud Eagles Immy Kloet en Veerle van Baalen in de gelederen) niet van de Eagles gewonnen en zij oogden dan ook erg nerveus in de beginfase. De Eagles profiteerden direct en liepen uit naar 7-0 waarna Immy Kloet voor het eerst scoorde namens de Cangeroes. Driepunters brachten de bezoekers verder terug naar 10-9 maar onder leiding van Roos Jordans (8 punten in het eerste kwart) en Kirsten Boer bleven de Eagles tot de afsluiting van het kwart de bovenliggende partij (20-11).

Na een driepunter van Jolien van Baalen was het verschil weer snel 2 punten (23-21) in het begin van het 2ebedrijf. De 3 minuten hierna waren voor Moira van Leeuwen. De frêle Zoetermeerse was van de bank gekomen en liet haar kwaliteiten als topschutter zien met 11 punten op rij waaronder 3 driepunters. Deze klap kwam hard aan bij de Cangeroes. Bij 37-29 leken de Eagles het laatste balbezit voor de pauze te hebben. De afspraken waren zelfs nog even in een time out vastgelegd maar toch werd er te vroeg (mis) geschoten. Ciska Kollen profiteerde en bepaalde de ruststand op 37-32.

Na de pauze herstelde de Eaglesploeg zich van deze verkeerde keuze en men liep snel uit naar 47-35. Cangeroes kwam vervolgens weer iets terug waarna het slotakkoord van het 3ekwart bestond uit de 4edriepunter van Moira van Leeuwen en 5 punten op rij van een steeds goed vrij gespeelde Eva Kerkhoven en met nog 10 minuten te gaan leek de overwinning de Eagles niet te kunnen ontgaan (55-43)

Na het laatste kwart te zijn gestart met 2 gemiste vrije worpen werd het 55-48 en was weer een score Moira van Leeuwen uiterst welkom. Willeke Bruins schoot er een driepunter in en Jessica Hoek bepaalde de stand op 62-48. Enkele minuten voor het einde leek het bij 67-60 toch nog even spannend te worden maar weer was het van Leeuwen die, dit keer vanaf de vrije worplijn, 2 punten aantekende. Meer vrije worpen bepaalden de eindstand uiteindelijk op 74-61. Moira van Leeuwen eindigde in deze laatste wedstrijd op 20 punten, Roos Jordans maakte er 14, Willeke Bruins 12 en Kirsten Boer 10.

Door dit resultaat mist de sympathieke Utrechtse formatie de play offs. Lachende derde is uiteindelijk toch de vorige week aan de Maassluise zegekar gebonden ploeg van Grasshoppers. Zij gaan de play offs spelen samen met Jolly Jumpers (Tubbergen), Baros (Rotterdam) en Lokomotief (Rijswijk). Voor de Eagles zit het seizoen er op. Samen met BV Hoofddorp zijn de Eagles uiteindelijk, na een jaar van blessures en zwangerschappen, geëindigd op een gedeelde 10eplaats. Het onderlinge doelsaldo is echter in het nadeel van de Eagles waardoor de formatie formeel is gedegradeerd. Of dit uiteindelijk ook gebeurd is nog de vraag omdat de basketbalbond vaak een vrije inschrijving honoreert als de kampioenen van de 2edivisie niet willen promoveren.