U14-1 strijd in laatste wedstrijd van het seizoen voor kampioenschap

MAASSLUIS – Gespannen koppies bij spelers en coach voor aanvang van de thuiswedstijd tegen Squirrels. In de eerder gespeelde uitwedstrijd werd met 5 puntjes gewonnen, nadat we ons van een achterstand terug knokten. De druk was nu zo mogelijk nog hoger, want de eagles kunnen nog kampioen worden – waarbij ze dan wel vandaag moeten winnen. De laatste wedstrijd voor de Eagles dit seizoen, maar niet voor Squirrels die volgende week nog tegen Hurricanes moeten spelen. Als Squirrels die dan wel wint, zijn de Eagles kampioen.

De spanning was terug te zien in het scoreverloop: weliswaar scoren we vanaf de sprongbal en gelijk daarna, maar dan is het op voor de eerste periode. Squirrels heeft ook moeite om op gang te komen maar dat lukt ze al wel in de eerste periode waardoor we 4-10 achter komen te staan. Wel hebben de bezoekers fouten nodig om onze drives af te stoppen maar van onze 14 vrije worpen dit kwart gaat er niet één raak.  De tweede periode switchen we naar een aanval met 2 centers waardoor Lars, Emre en Pim afwisselend als enige guard staan en van Finn G, Pepijn en Gene er steeds 2 op de centerpositie komen. We kruipen dichterbij en komen door een score met bonus van Finn zelfs even gelijk op 16-16. Hierna is Squirrels weer de scorende partij – al mislukt hun driepuntspoging in de zoemer van het tweede kwart daar waar die bij ons wel raak ging in de uitwedstrijd. Moreel voordeel voor ons, maar de stand zegt nog wel dat we 20-23 achterstaan. Na wat wissels speelden we weer met één center en in de teambespreking in de rust spreken we af om weer naar twee centers te gaan. Dat werkt: Pepijn en Finn scoren samen 12 punten en als daarna Emre, Tim en Jarno met drives weten te scoren gaan we met 1 punt voorsprong het laatste kwart in. We wisselen echt mooie, dribbelvrije aanvallen af met prima drives maar ook met onbegrijpelijk balverlies. Verdedigend zitten we beter bij de man na de give-and-go. Het gaat erom maar Gene houdt ons in de wedstrijd. Als Jarno dan ook twee maal achterelkaar scoort spelen we beheerst rond, lijden nog een keer balverlies maar compenseren dat ook weer. Met 5 punten voorsprong laten we Squirrels dan ook een driepunt-buzzer-beater maken en kunnen wij juichen na deze spannende en sportieve wedstrijd.

Volgende week op naar Berkel om Squirrels aan te moedigen en te kijken of we kampioen worden, of dat we daar even balend moeten wegsluipen, om snel weer te beseffen dat dit hoe dan ook een leuk en leerzaam seizoen was waar we enorm gegroeid zijn in vergelijking met het begin van het seizoen.