Toernooizege Heren X

VLEUTEN – Enige tijd geleden kregen we als Heren X (recreanten) een uitnodiging om deel te nemen aan een Recreantentoernooi bij SVO in Vleuten en omdat een groot deel van HX toch stiekem wel eens wilde weten of alle inspanningen op de trainingen elke dinsdagavond resultaat hadden, besloten we ons met een team in te schrijven.

Zaterdag 19 Mei was het dan eindelijk zo ver, weken van voorbereiding moesten nu resultaat gaan opleveren. Die uitgekiende voorbereiding werd op het laatste moment overigens nog wel verstoord door twee voorvallen; Het eerste was dat we uit het toernooiregelement meenden op te maken dat we man-to-man moesten verdedigen, iets wat totaal buiten onze normale verdedigingstactiek valt. Ten tweede trok zich op het laatste moment één van onze twee tegenstanders terug, waardoor we hem toch een beetje knepen (wat als het niveau van die ene tegenstander veel hoger zou zijn dan dat van ons …)

Toch wat onzeker door die twee tegenvallers, begonnen we chaotisch aan de eerste wedstrijd. Peter, onze coach, had weliswaar met de tegenstander uit onderhandeld dat we alsnog zone-verdediging mochten spelen, dit detail was echter niet bij al onze spelers overgekomen in de briefing en pep-talk (was die er eigenlijk wel voor de eerste wedstrijd?). We begonnen dus met een rammelde verdediging en de aanval liep ook niet. Netto resultaat: De eerste wedstrijd ging met 32 – 10 verloren.

Na een donderpreek van Peter (coach) en Marcel (aanvoerder?), heldere afspraken over de te volgen tactiek (nu wel!) en versterking van ons team met Han, begonnen we voortvarend aan de tweede wedstrijd. In de eerste helft van die wedstrijd won ons enthousiasme het van effectiviteit en liepen we tegen een achterstand op. Maar halverwege kantelde de wedstrijd en door een mid-game rush haakten we aan, zetten door en kwamen vlak voor tijd vier punten los. Ondanks dat de tegenstander nog een driepunter als buzzer-beater in petto had, wonnen we de tweede pot met 19 – 18!

Na 40 minuten rust was het tijd voor het derde en laatste treffen. Wij waren beter op stoom (weer duidelijke afspraken!) en profiteerden van een aantal persoonlijke fouten die de tegenstander maakte aan het begin van de wedstrijd (elke “P” was een punt voor ons). Tel daarbij op een aantal succesvolle breaks van Marcel en Arnjo en we liepen al vroeg in de wedstrijd uit. Door geconcentreerd verdedigingswerk, beter rondpassen in de aanval en enkele geslaagde individuele acties naar en onder het bord, kon de overwinning ons niet ontgaan. We sloten deze wedstrijd af met een 26 – 18 zege …

… en gingen er dus vandoor met de Toernooiwinst!

Mannen van HX: Gefeliciteerd!

… en natuurlijk heren van SVO, hartelijk dank voor sterke en sportieve tegenspel!