De cirkel is rond en de punten zijn binnen

VOORBURG – Net als vorige week traden de dames van de Green Eagles met slechts 7 speelsters aan in hun 2ecompetitiewedstrijd. Fleur van Baalen ontbrak en haar plaats werd ingenomen door Kelly Brugman. Ongeveer 12 jaar geleden speelde zij haar laatste wedstrijd voor de Eagles om via eredivisionist DAS Delft 4 jaar in de Duitse Bundesliga te spelen. Na het behalen van 2 titels kreeg de studie de voorkeur en ging ze nog even op lager niveau, wederom bij DAS, spelen en nu maakte zij haar rentree bij de Maassluise ploeg in de wedstrijd tegen het Voorburgse Cobra Nova wat de cirkel rond maakt. Cobra Nova, een nieuwe formatie in de promotiedivisie won vorige week evenals de Eagles haar eerste competitiewedstrijd en heeft de beschikking over een sterkte guardlijn met ex eredivisie speelsters Sayna Azad en Susanne Taal. Ook kwam de topscoorster van Grasshoppers 2 ‘Brigitte Neuteboom’ over naar ploeg van coach di Gaudio.

Willeke Bruins opende de wedstrijd in een bloedhete sporthal Forum Kwadraat met een loepzuivere driepunter. Hierna maakte Cobra Nova gedurende 3 minuten gehakt van de Maassluise man to man verdediging (11-3). Met het inbrengen van Suzanne van Driel en Kelly Brugman werd er veel meer lengte in de ploeg gebracht en de verdediging veranderde in een zone. Aanvallend scoorde van Driel haar punten en met driepunters van Roos Jordans kwamen de Eagles snel op gelijke hoogte om vervolgens door te stomen naar een 18-22 periodestand.

In het 2ekwart was de thuisploeg weer de betere ploeg. Taal en Neuteboom tilden hun ploeg weer op voorsprong mede omdat de Eaglesaanval onmachtig was (slechts 8 punten in dit kwart). Bij rust was de stand 34-30.

In de 2ehelft kwamen de Eagles snel in een lekker ritme. Daar waar scheidsrechterlijke beslissingen voor de pauze vaak in het nadeel van de Eagles uitvielen was dit in het 3ekwart niet het geval en na 6 minuten was er een riante 39-48 voorsprong. Cobra Nova gaf niet op en met nog 10 minuten te gaan was de stand 46-50.

In de laatste periode leken de 9 speelsters van Cobra Nova conditioneel beter dan de 7 Eagles. Met 2 time outs in 2 minuten probeerde coach Brugman de run van de thuisploeg te stoppen en de zoneverdediging werd vaarwel gezegd. Ondanks de vermoeidheid had dit succes want de stand veranderde van 56-53 in 59-63 met nog 1 minuut en 30 seconden te spelen. Brigitte Neuteboom bracht de spanning weer terug met een driepunter maar Kirsten Boer en Kelly Brugman schoten de eindstand naar 62-67.

Een zwaar bevochte overwinning voor de Green Eagles met Roos Jordans als topscoorster met 22 punten, Willeke Bruins maakte er 17.

Samen met Baros Rotterdam staan de dames van de Green Eagles na 2 wedstrijden ongeslagen bovenaan de ranglijst. Zaterdag wordt om 19 uur in de eigen Wethouder Smithal aangetreden tegen US Amsterdam.