Under 16-1 start met winst

MAASSLUIS – Een iets andere samenstelling dan vorig jaar.  Was het vorig jaar erg wennen als eerste jaars U16 spelers. Dit Jaar worden er meer prestaties verwacht van de selectie spelers. Een jaartje ouder en langer vooral merkte de coach na de eerste training.

Bij het team dit jaar sluiten Finn Gebuis, Gene de Groot en Mike Boelaars aan, die samen met Joshua, Frank, Wouter,Dagmar, Roy, Pim en Pepijn het team voor een groot gedeelte gaan vormen. Jarno van U 14-1 zal ook minuten gaan maken, mocht het speelschema met zijn eigen team dit toelaten.

Het eerste kwart startte het team goed, scores en breaks volgden elkaar snel op en al snel stond er aan het eind van dit kwart een 17-4 score voor ons op het bord. De eerste weken van het seizoen heeft het team op verdediging getraind en nog steeds…. De spelers stopten inderdaad veel aanvallen van de tegenstander op voeten werk. Voor het mooie nog wel eens met een handje maar de toon is gezet.

In de derde en vierde minuut kwamen er pas scores van de tegenstander bij, de Eagles bleven ook geregeld scoren dus de voorsprong bleef mooi staan. Nog een opdracht was om de bal rond te spelen in de aanval. Dat ging bij vlagen best aardig en omdat er door de scheidrechters goed aan beide kanten op gefloten werd kwamen wij nu ook geregeld op de vrijworp lijn terecht. Dus loon naar werken. Vorig seizoen waren sommige spelers nog wel  eens terughouden om een drive te nemen. Rust met een 28-11 voorsprong. De coach gaf in de kleedkamer aan dat dit de verdienste was door hard te werken in de verdediging.

De eerste minuten van het derde kwart werd er aan beide kant gescoord, halverwege het derde kwart werd er door de Eagles een 10-0 run ingezet,  waardoor het team iets te gemakkelijk over de wedstrijd ging denken. Want toen het vierde kwart begon werden wij direct getrakteerd op een 0-6 run tegen. Time out Eagles. Jongens even wakker worden …. rustig bij bal winst, niet door allemaal tegenstanders door dribbelen maar pass naar elkaar het liefst voorruit na nog 2 scores van de tegenstander werd er pas door de Eagles wat terug gedaan. 44-31. Flax field zag dat er misschien nog meer te halen was door er nog een 2-8 run te maken, 46-39.

Oke,  nog even de mouwen op rollen gasten ! Ja dat lukte, ze hebben wat van vorig seizoen geleerd, toen werden dit soort games verloren. Er kwam een 8-0 run op het bord waardoor er een prima overwinning werd gehaald op best leuk basketballende Flax Field Fighters van 54-39.

Goede dingen in het spel gezien maar ook diverse punten waar we de komende weken hard aan gaan werken zoals help side en hoe te staan en te lopen ten opzichte van de bal.

Scores; Mike en Frank beide 13 pnt, Pepijn en Dagmar beide 8 pnt, Finn 6 pnt, Joshua en Pim beide 2 pnt. Poul en Guido bedankt voor het fluiten.