Green Eagles laten Amsterdamse dames kansloos

MAASSLUIS – US Amsterdam is altijd een lastige tegenstander voor de dames van de Green Eagles. Zij kwamen echter gehandicapt naar Maassluis. Door het ontbreken van Lina Li en Iris Beld ontbrak bijna de gehele guardlijn en ook topschutter Linda Polak was er niet bij. Daardoor had US slechts de beschikking over 7 speelsters. De Eagles spelen al sinds het begin van de competitie met slechts 7 speelsters dus was het op voorhand een eerlijke wedstrijd.

Het na twee wedstrijden nog ongeslagen Green Eagles liet vanaf het begin zien wie vandaag de sterkste ploeg had. US (2 punten uit 2 wedstrijden) werd direct flink onder druk gezet. Na de openingscore van Kirsten Boer liepen de Eagles snel weg tot 14-4. Twee persoonlijke fouten van Boer deden haar tot aan de rust uit voorzorg op de bank belanden iets wat even later ook het lot werd van Kelly Brugman. De vervanging vanaf de bank door Suzanne van Driel en Marion Stolk betekende echter totaal geen kwaliteitsverlies waardoor er na een 20-12 periodestand gerust kon worden met een comfortabele 44-24 voorsprong.

Na de pauze was er eenzelfde beeld te zien. Kirsten Boer opende weer de score waarna er erg mooie aanvallende acties te zien waren. Roos Jordans en Willeke Bruins scoorden als vanouds gesteund door routinier Kelly Brugman. Suzanne v Driel heerste onder het bord en trok maar liefst 20 rebounds naar beneden. Na een mooie, door Jolien v Baalen afgeronde, fastbreak was er een uniek momentje. Center Suzanne van Driel krijgt met haar lengte veel fysiek geweld tegen zich om haar maar ver van het bord te houden. Zij was echter in de eerste 2 wedstrijden nog niet beloond met vrije worpen. Nu, na 27 minuten spel, was dit eindelijk wel het geval en Big Suus profiteerde maximaal. Hopelijk volgen er meer in de komende wedstrijden.

Het laatste kwart startte bij 68-34 en vaak zijn deze laatste 10 minuten dan een verplicht nummer omdat de winst al binnen is. Dit keer bleven de Eagles gemotiveerd. Ook tegenstander US bleef tot het eind leuk basketbal spelen tot groot genoegen van het publiek met een kwartstand van 21-17 tot gevolg. Eindstand 89-51.

Bij de Eagles scoorden Roos Jordans (26), Willeke Bruins (19), Kelly Brugman (13), Kirsten Boer (13) en Suzanne van Driel (10) dubbele cijfers.

Komende zaterdag komt het sterke Cangeroes uit Utrecht, met oud Eagle speelsters Immy kloet en Veerle van Baalen, naar Maassluis. Een ploeg die beschikt over de maximale 12 speelsters. Het zal dan ook een hele klus worden voor de 7 Eagles. Aanvang 21.00 uur in de Wethouder Smithal.