Wedstrijdverslagen

U16-2 passt Hurricanes bij vlagen zoek

SPIJKENISSE – Wisselvallig, dat waren de uitslagen van tegenstander Hurricanes. De eerste wedstrijd wonnen ze van Jump, maar vorige week werden ze met slechts 5 man van het veld geveegd bij CADY. Een tegenstander waar de Eagles in een slechte wedstrijd redelijk bij bleven, maar wel met 12 punten van verloren. Dankzij de basketball.nl app wisten we ook dat Hurricane’s beste  speler nog niet had meegedaan. Vandaag was hij er wel bij en waren de Eagles dus op hun hoede.

De sprongbal werd goed uitgevoerd en leidde tot een vrije linker lay-up die met rechts (in plaats van links, jammer) werd misgegooid. Sidney had in de volgende aanval wel de eerste score te pakken en in de tegenaanval ook de eerste P. Zo ging de wedstrijd op en neer waarbij de Eagles viermaal een voorsprong namen die de Hurricanes dan weer de dichtliepen. De tweede periode maakte Roy maar liefst 9 punten via rebounds en schotjes in de bucket. Goed gevoed via de forwards die op hun beurt nu goed vrij lopen en aanspeelbaar zijn voor de guards.

Hurricanes speelt hun versie van 5-out. Zonder snijdende mensen en afstandsschoten, maar wel met iedereen uit de bucket om nummer 6 zijn drive te geven, af en toe geholpen door een screen vanaf de zijkant.

Verdedigend heeft Bram zijn handen hier vol aan, maar als Bram gepasseerd wordt, stapt Merih in op de goede plek waardoor de Hurricane speler de bucket weer uitstuitert. Pas aan het einde van de wedstrijd komt Merih in foutenlast, maar Sid staat er dan om menig bal over de achterlijn te blocken. Omdat we de man-to-man zo klein spelen en dichttimmeren, denkt de coach van de tegenstander dat we in een zone staan, wat toch echt niet het geval is.

Hurricanes verdedigt wel in een zone met een trap op de guards. Die is best lastig, maar het is genieten hoe wij dat vaak passend oplossen, te beginnen bij de guards waarbij vooral Merel niet wacht met passen tot de trap er staat en klem komt staan, maar de twee tegenstanders op zich af laat komen en de bal vlot doorpasst voordat de double-teaming zich rond haar heeft kunnen formeren. Als de forwards en de center dan ook de zone laten werken door de bal snel rond te passen, weten we vaak een makkelijke score te pakken op de weakside forwards Jamel en daarna Bryce. Merih haalt uiteindelijk geen dubbele cijfers in punten, maar wel in assists. Daarbij moet ook gemeld worden dat dat mede dankzij Sid is, die op de kop staat en daar alle aandacht van de tegenstander trekt.

Bram, Finn en Merel waren vóór dit seizoen geen guards van huis uit die 30 dribbels per seconde halen, maar hebben zich deze wedstrijd weer een stukje verder ontwikkelt waar het hele team van profiteert.

Voor Bryce kwam het leermoment na de wedstrijd dat “P” staat voor Persoonlijke fout en niet voor Punt, en dus is hij knap topscorer met 14 in plaats van 16 punten (en heeft hij 2Ps). Roy heeft 13 punten, Sidney 12 en Jamel 9.