Under 16 wint nachtwedstrijd

ZWIJNDRECHT – Wedstrijdnummer 3 voor de Eagles. Wederom met een kleine selectie van 7 spelers. De vorige wedstrijd werd ook door 7 spelers gespeeld en gewonnen. Nu ontbraken Wouter en Dagmar maar waren Frank, Roy, Mike, Pim, Joshua, Finn, en Pepijn aanwezig.

De wedstrijd startte pas om 21;45 omdat niets voorbereid was. Geen tafel met bezetting en scheidsrechters. Gelukkig wilde Poul Boelaars van de tribune komen om te fluiten.

De spelers waren best alert na een uur warmlopen, ondanks dat wij niet als eerste scoren werd, speelden de Eagles ontspannen, waarschijnlijk helpen de twee vorige gewonnen wedstrijden daarbij natuurlijk. Frank opende de score voor zijn team. Tijdens de aanvallen werd de basket goed open gehouden en de bal rond gepast waar goede dreiging en mooie scores uit komen. Het team van Helmink waren veelal eerste jaar U16, en hadden het moeilijk tegen een aantal stevigere 2e jaar jongens van de Eagles. Dat hadden wij vorig seizoen ook en daar is van geleerd. Aangezien de tablet niet echt goed werd bedient gok ik de stand van het eerste kwart op 7-16.

Het tweede kwart word er met screens op de kop gewerkt door de tegenpartij waar wij moeite mee hebben, dan verliezen wij de man uit het oog en moeten gaan zoeken, soms word er geruild van man wat voor een mismatch zorgt. In de time out aangegeven dat er niet mag worden geruild in de verdediging en dat je snel naar je man terug moet stappen na een screen tegen jouw. Dat moet even verteerd worden maar gaat na een aantal verdedigende acties beter. Doordat het goed word opgevangen moet de tegenstander soms buiten geregisseerde  acties gaan basketballen wat soms lukt en leuk basketbal oplevert want de Eagles profiteren dikwijls met steals. Pauze met een stand van 16-35.

Even de rust in de kleedkamer op gezocht en een aantal punten aangegeven dat er strakker gepast mag worden, als er een screen gezet word tegen jouw team maat , dat je dat wel moet aangegeven zodat hij is gewaarschuwd en kan proberen te ontwijken.

3e kwart gaat de tegenstander proberen meer druk te zetten op onze op dribbelende mensen wat vaak goed word omzeild door de bal passend naar de andere kant van het veld te krijgen, waar leuk en goed spel uit voorkomt en scores ook vooral. De Eagles proberen wat meer door te wisselen maar word moeilijker omdat Johua aan zijn pols geblesseerd is. Maar de jongens spelen goed door, soms even door de coach aangemoedigd om even een stapje harder te zetten. Einde 3e kwart 31-53.

Voor het laatste kwart verteld niet teveel energie te verspillen en langere aanvallen te spelen. Dat lukt afwisselend in het vierde kwart. We schakelen over van een 5 out over naar een 4 out met Roy op de kop van de bucket waar hij als langste van het veld de bal goed kan krijgen waar hij scoort via een aantal goede schoten in de bucket. Het thuis spelende team dringt wat meer aan op het einde van de wedstrijd maar komt er door de goed verdedigende Eagles niet altijd bij de basket of score.

De wedstrijd word afgesloten met een 39-58 winst op de nummer twee in de poule. Komende week tegen Divine thuis, dan is tegen elk team in poule gespeeld en gaan we aan de terugwedstrijden beginnen.

Scores; Pepijn 1 pnt en knetter hard verdedigd,  Pim 4 pnt, Joshua 6 pnt, Finn 8 pnt, Roy 10 pnt, Mike 11 pnt, Frank 18 pnt.