Eagles verliezen van sterk Cangeroes

MAASSLUIS – De laatste 2 seizoenen waren de Green Eagles telkens beter dan de Cangeroes. Dit jaar heeft de ploeg uit Utrecht haar zinnen duidelijk op het kampioenschap gezet.

Cangeroes heeft afgelopen zaterdag de thuisploeg vanaf het begin zwaar onder druk gezet. Een press over het hele veld bracht de nog ongeslagen Maassluise formatie al direct in problemen. Na 5-14 herstelden de Eagles zich tijdelijk en kwamen door scores van Roos Jordans en Kirsten Boer terug tot 13-14 en ook na het eerste kwart was de stand nog bijna in evenwicht (16-18)

Na een openingsscore van Kelly Brugman was de stand zelfs even gelijk in het begin van deel 2 maar hierna gaf de ploeg met 25% Maassluise roots (Immy Kloet, Veerle van Baalen en Merel Kannegieter) gas. Een 0-13 run werd met 4-0 gestopt maar hierna volgden 3 driepunters op rij van Renee Hoveling en werd er gerust bij 25-42.

Ook in het begin van het 3e kwart was Cangeroes duidelijk sterker. De Eaglesploeg kwam niet tot goede aanvallen mede door de aanhoudende fysieke druk van de tegenstander. De prima fluitende scheidsrechters ‘Korsman en Anwer’ lieten veel toe en de Eagles hadden hier moeite mee. Bij 25-52, met nog 15 minuten te spelen, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De Eagles probeerden nogmaals een andere verdediging maar dit hielp slecht gedeeltelijk. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 37-65.

Tegen alle verwachting in werd het laatste kwart toch een prooi voor de 7 Eaglespeelsters. Cangeroes bleef onbeperkt putten uit de 12 vrouw sterke ploeg maar op karakter werd de achterstand, die maximaal 30 punten bedroeg, langzaam maar zeker teruggebracht tot 20 en enkele seconden voor tijd zelfs 18. Cangeroes sloot de wedstrijd in stijl af met een driepunter. Eindstand 60-81. Bij de Green Eagles kwamen de meeste punten van Willeke Bruins (20), Kirsten Boer (14) en Kelly Brugman (10)

Daar waar in vorige seizoenen de krachtsverhoudingen in de promotiedivisie dicht bij elkaar lagen lijkt de strijd om de titel dit jaar duidelijk te gaan tussen Cangeroes en Baros Rotterdam. Daaronder is het gevecht om de 2 overige play-off plekken redelijk open. De Eagles spelen met dit oogmerk as vrijdag een belangrijke uitwedstrijd in Katwijk tegen het team van de Grasshoppers.