Mu16-2 speelt goed en wint

ROTTERDAM – Een uitwedstrijd tegen Rotterdam Zuid is nooit een makkelijke. Zeker niet als er gespeeld moet worden op het ongezellige 2e veld. Met maximale afmetingen, hangende baskets (waardoor het veld nog groter lijkt) en met zijn houten borden en stugge ringen.

Het 2e meisjes onder 16 jaar team van de samenwerking tussen de Green Eagles en de Westland Stars had hier allemaal geen oog voor en van het begin af domineerden ze de wedstrijd tegen een ploeg die op de ranglijst op gelijke hoogte staat. Fatma Dutar speelde vanaf de start een fanatieke wedstrijd waarbij ze zich ook goed kon beheersen als de bal toevallig een keer werd verspeeld. Zij scoorde in het 1e kwart al direct 6 punten. Jacky de Wit begon ongelukkig, kneusde al snel haar vinger en moest een tijdje naar de kant. Haar vervangster “Randa Basheer” deed het ook goed. Ook zij kwam snel tot scoren en samen met punten van Gabriëla Uitterlinden en Josje Ruinard (beide speelsters uit mu16-1 die om de beurt speelden vanwege de afwezigheid van Lone Brandon en Sanne Lijnse) werd het eerste kwart afgesloten met een ruime voorsprong van 4-16.

Ook in de 2e periode waren de bezoekers sterker en hoewel de stugge ringen diverse schotpogingen deden stranden was de voorsprong bij rust gegroeid tot 6-29 vooral door 9 punten van Josje Ruinard in dit kwart.

Het 3e kwart was de meest productiefste. Randa Basheer scoorde enkele bijzonder mooie punten en toen ook Gabriëla Uitterlinden er nog een driepunter in gooide was wel duidelijk dat RZ het de Green Stars vandaag niet meer moeilijk zou maken.

De laatste 10 minuten begonnen met een 12-53 tussenstand. Nienke Deurwaarder bleef goed naar het bord gaan en de bezoekers mochten regelmatig naar de vrije worplijn. Hier werden 5 pogingen onbenut gelaten en won de Rotterdamse stuiterring vaak het duel. Mede hierdoor werd er niet veel meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een royale 14-62 overwinning.

Josje Ruinard kwam tot 20 punten, Fatma Dutar scoorde er 12, Nienke Deurwaarder 11 en Randa Basheer 10.