Gehavend MU16-1 wint toch makkelijk

‘S GRAVENZANDE – In de thuiswedstrijd tegen River Trotters trad de combinatie van de Westland Stars en de Green Eagles aan met slechts 6 speelsters. Leila vd Beek, Gabriëla Uitterlinden en Kaja v Zeijl ontbraken door ziekte en blessures. Tegenstander River Trotters was nog relatief onbekend voor de Starsploeg. In een competitie met slechts 3 tegenstanders was nog niet tegen deze meiden gespeeld terwijl er toch al 4 wedstrijden achter de rug zijn.

De wedstrijd begon voortvarend. Nienke Deurwaarder scoorde makkelijk 4 punten en nadat de tegenstanders terug waren gekomen tot 6-6 ging de wedstrijd tot 11-11 gelijk op. Op zich niet verrassend want waar de combinatieploeg de afgelopen weken 2 keer had verloren van DAS Delft had de tegenstander van vandaag de Delftse formatie al eens verslagen en vooral in deze 1e periode bleek waarom. Toch werden de snelle en technische meiden uit Hardinxveld-Giessendam langzaam maar zeker het slachtoffer van de lengte van de thuisploeg. Aan het eind van de 1e periode hadden Josje Ruinard, Eva Kerkhoven en Anysa Moelker een 4 punten voorsprong gecreëerd (15-11).

In de loop van de 2e periode liepen de Stars steeds verder uit. Foutenlast leek de voornaamste tegenstander te worden van de thuisploeg. Besloten werd om dit iets te bestrijden in de vorm van een zoneverdediging. Bij rust, met een royale 37-15 voorsprong, leek dit maar ten dele gelukt omdat zowel Eva Kerkhoven als Anysa Moelker 3 persoonlijke fouten achter hun naam hadden staan.

Na de pauze was de tijd dan ook “de vriend” van de thuisploeg. Weinig scores waren dan ook niet erg in het 3e kwart. De verdediging bleef goed dicht en met relatief lange aanvallen werd de laatste periode bereikt (45-25).

In het laatste kwart was de start van de thuisploeg overdonderend. Nienke Deurwaarder startte wederom de scoringsmachine en na 3 minuten was de wedstrijd definitief beslist (57-27). Spelverdeelster Danica Iqnjatovic strooide in deze fase met assists, kwam zelf in de gehele wedstrijd tot 8 punten, en liet zien dat ze goed op de weg terug is. Dat de bezoekers in de laatste fase van de wedstrijd de achterstand nog iets terugbrachten was niet meer dan verdiend. Eva en Anysa speelden de wedstrijd knap uit met 4 fouten. De eindstand werd tenslotte 66-44 met de meeste punten van Eva Kerkhoven (24), Josje Ruinard (18) en Anysa Moelker (10)

Volgende week is er de 3e (thuis) wedstrijd tegen koploper DAS Delft. Tijd voor een revanche.