Nieuws

Dames 1 debuteert met verlies in Eredivisie

_MHW6305

MAASSLUIS – Het was zondag 6 oktober een historische dag voor MBV Green Eagles, de allereerste eredivisie wedstrijd ooit werd gespeeld in de Wethouder Smithal. Tegenstander was Das uit Delft die geconfronteerd werd met een afgeladen Wethouder Smithal. Weken van voorbereiding gingen vooraf en achter de schermen werd gigantisch veel werk verzet. Zonder andere mensen tekort te doen een groot dankwoord aan Michiel Wildeman en Richard Otto, de teammanagers van Dames 1. Ook echter alle andere mensen verdienen een pluim want zo ongeveer de hele vereniging heeft zijn beste beentje voorgezet.

_MHW6439De wedstrijd zelf was nog wat onwennig, veel fouten kregen de Dames tegen en er was meer balverlies dan normaal. Das Delft trok dan ook terecht aan het langste eind en won met 72-60 van de Eagles. Uitgebreider verslag door debuterend eredivisie coach Jeroen Derksen kunt u hier lezen.

Mini van de eerste eredivisie wedstrijd ooit was Lone Brandon, deze kreeg door aanvoerster Roos Jordans na afloop een mooie basketball overhandigd met alle namen van de speelsters er op.