Nieuws

Voorspellingen 11/12/13 oktober

MAASSLUIS- Iets later dan u verwacht bent zijn hier dan toch nog de voorspellingen voor as weekend. De voorspeller had gezien zijn slechte resultaten van de afgelopen weken iets meer tijd nodig om de komende ronde te bestuderen.

Heren 1 heeft dit weekend een thuiswedstrijd tegen MSV. Vorige week werd er onnodig verloren van Binnenland, en te hopen is dat de heren dit snel achter zich gelaten hebben.
Tegen MSV voorspel ik een overwinning. Gezien de gespeelde wedstrijden in de poule, waarin MSV weliswaar 2 van de 3 wedstrijden wist te winnen, maar bijvoorbeeld met een kleiner verschil tegen Leiden dan onze heren verliezen van SBU zie ik kansen! +10

Heren 2 begon het seizoen weliswaar met 3 nederlagen, toch gaven ze in delen van elke wedstrijd goed tegenstand. Tegenstander Squirrels heeft een wedstrijd winst staan met 20-0, gewonnen van Almere maar niet heel ruim en afgelopen weekend een overwinning staan met daarachter SNO (wie waar dat voor staat mag het zeggen)
Ik verwacht dan ook een wedstrijd waarbij de heren goed tegenstand kunnen bieden. In mijn voorspelling noteer ik -10

Heren 3 treft Jump 80, een tegenstander welke verloor van Flush, het team waarvan H3 vorige week ook verloor, maar afgelopen weekend won Jump ’80 met een mega score van Rowic. Heren 3 treft dus een tegenstander met veel zelfvertrouwen aan. Aangezien de samenstelling van dit team nog weleens wil wijzigen is een voorspelling toch lastig. Ik laat me graag verrassen en gooi wat olie op het vuur. -15

Heren 4 is vrij!

Heren 5 won de 1e wedstrijd en mogen nu aantreden tegen LUSV. Een tegenstander waarvan te winnen moet zijn! mijn conclusie is dan kort maar krachtig +8

Dames 1 heeft vorige week in een volle Smithal laten zien dat zij tegen DAS, een team met veel speelsters die al jaren eredivisie hebben gespeeld, goed partij konden bieden. Baros verloor hun eerste wedstrijd ook en ik denk dan ook dat de Dames in deze wedstrijd kansen hebben om een goed resultaat neer te zetten. Gezien het speel van vorige week en de ervaring van zo’n 1e eredivisiewedstrijd ga ik toch weer voor een winst. Vorige week zat ik er met +5 helaas naast, laat het dan dit weekend maar gebeuren.

Dames 2 speelt in een competitie waarbij de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. BC Utrecht doet het goed in deze poule waar onze dames helaas nog wachten op hun eerste overwinning. De wedstrijd is op zondagmiddag, en in vorige voorspellingen gaf ik al aan dat zondagwedstrijden altijd op zich staan. Ik heb de dames woensdag fanatiek zien trainen en aangezien de 1e overwinning alleen maar dichterbij kan komen zeg ik +4

Jongens Onder 18-1 is vrij!
Jongens Onder 18-2 is helaas niet compleet bij de uitwedstrijd tegen River Trotters en dat is zonde. Ik zag namelijk goede kansen op de 1e overwinning van het seizoen. River Trotters is ook nog zonder overwinning en de nederlagen van dit team waren ruimen dan van onze jongens. Echter zonder de ervaren gasten, maar met hopelijk aanwas vanuit U16, wordt het lastig voorspellen. Ik voorspel dan ook dat de heren wederom 40 punten weten te maken, wat voor deze wedstrijd weleens genoeg zou kunnen zijn voor een overwinning.

Jongens Onder 16 zit in een poule waarbij de tegenstanders blijkbaar het mij zo lastig mogelijk willen maken voor de voorspellingen. Er zijn namelijk maar 2 uitslagen ingevoerd in deze poule. Deze waren wel van de tegenstander van dit weekend Cady ’73 en die logen er dan ook niet om. Na 2 wedstrijden heeft Cady een positief doelsaldo van +139. Voor de mannen dus een zware opgave! Ik voorspel een nederlaag van -20, alhoewel het lastig is in de schatten van welk niveau de andere teams in de poule zijn.

Meisjes Onder 16 verloor afgelopen weekend van Lokomotief met 34 punten, terwijl tegenstander Rotterdam Basketball won met 27 punten van Hoofddorp. Aangezien Hoofddorp eerder dit seizoen weer met 43 punten verloor van Lokomotief (snapt u hem nog!) voorspel ik voor dit weekend een nederlaag met minder dan 20 punten!

Jongens onder 14 zit in een vreemde, vervelende poule. Tegenstander Fairmount gaat aan kop, maar is duidelijk te laag ingedeeld. Waar onze jongens helaas eerder in het seizoen dik verloren van Rotterdam Basketball, wist Fairmount afgelopen weekend van dit team te winnen met 30 punten verschil. Ik waag me dan ook niet aan een voorspelling, ik hoop alleen maar dat de jongens met doelstellingen als minimaal x aantal punten scoren e.d. toch voldoening weten te halen uit deze wedstrijd.

Jongens Onder 12-1 won hun eerste wedstrijd dik tegen Leiden, Das kreeg in hun wedstrijd van afgelopen weekend zelfs maar 2 punten tegen. Of beide teams dus een maatje te groot voor de poule zijn moet blijken uit de uitslag van as zaterdag. Een ruime overwinning zou betekenen dat de overige wedstrijden ook als gemakkelijk kunnen worden bestempeld, iets wat voor de ontwikkeling van het team jammer zou zijn. laten we dus hopen op een spannende pot. Uiteraard hoop ik op een (kleine) overwinning. +5

Jongens Onder 12-2 wacht net als tegenstander Jump 80 nog op de eerste overwinning. Maar de teams in deze poule zitten qua niveau dicht bij elkaar en de tot nu toe gespeelde wedstrijden waren leuk en leerzaam voor het team. Het team, en zeker de coach, is weleens toe aan een overwinning en dus ga ik voor winst! +14 is een gratis AA’tje voor de spelers na afloop in het clubhuis!