Heren 1 gedeeld koploper

UTRECHT – Afgelopen zondag speelde het eerste heren team van Green Eagles tegen de studenten uit Utrecht (SBU). Na een brunch in het clubhuis van de Eagles werd om kwart over twee de tip off verricht door de scheidsrechter. De brunch had blijkbaar goed gedaan want de Eagles liepen in no time uit naar 2-12 in 6 minuten. Hierna kwam SBU beter in de wedstrijd door steeds feller te gaan spelen. De Eagles hadden hier zichtbaar moeite mee en door veel balverlies kwam SBU terug tot 12-14 na het eerste kwart.
In het tweede kwart waren de Eagles zich bewust van het harde spel van SBU en gingen hier beter mee om. Toen ook de scheidsrechters de fouten begonnen te fluiten liepen de Eagles vanaf de vrije worpen lijn uit naar 25-40 bij rust.
Na rust begonnen de Eagles goed, zodat de voorsprong was opgelopen naar 27-51 na vier minuten. Hierna werden de Eagles slordig in de aanval een gooide veel te veel ballen weg. SBU profiteerde echter minimaal en zo stond er eind van het derde kwart nog steeds een 40-58 voorsprong op het scorebord.
Het laatste kwart was het voornamelijk zaak om de voorsprong te consolideren en zodoende kon er lekker door gewisseld worden. Sprankelend was het laatste kwart niet maar de Eagles boekte wel een belangrijke 56-73 zege waardoor het nu met Binnenland aan de kop van de ranglijst staan.
Topscoorder in deze wedstrijd was Stefan Kraaijeveld met 19 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Laurens Don (15), Rolf van Baalen (13) en Jeroen Derksen (11).