Eerste herenteam boekt late zege in Voorschoten

VOORSCHOTEN – Het eerste herenteam van Green Eagles moest op een ongebruikelijk laat tijdstip spelen tegen Leiden. De wedstrijd moest om 21.15 uur beginnen. Door uitloop van de wedstrijden ervoor vond de sprongbal pas om 21.45 uur plaats. Het voordeel van de Eagles was dat de bankspelers welke net een overwinning hadden behaald in Oud-Beijerland ruim op tijd waren voor de wedstrijd. Deze wedstrijd werd zonder de geblesseerde Laurens Don en Jeroen Derksen (coach verplichtingen) gespeeld. De Eagles begonnen goed aan de wedstrijd en met name Rik van der Vaart was met 13 punten het eerste kwart goed op dreef. Verdedigend hadden de Eagles wel moeite om de schutters aan de kant van Leiden te bedwingen. De Eagles pakten wel de eerste voorsprong en wonnen het eerste kwart met 16-20. Het tweede kwart was een kopie van het eerste kwart al werd er door beide partijen nu minder gescoord. De Eagles gingen rusten met een voorsprong van 29-35. Na rust was de verwachting dat Leiden een stuk fysieker ging spelen en dat gebeurde ook. De Eagles hadden hier duidelijk moeite mee en zo kwam Leiden na 4 minuten al langszij (37-37). Hierna herpakten de Eagles zich op tijd en zo werd het laatste kwart ingegaan met een 52-50 voorsprong. Het laatste kwart was voornamelijk spannend, rommelig en (te) hard. Leiden kwam dit kwart voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd en liep zelfs uit naar 56-61. Een belangrijk schot van Danny Murray en de daarop volgende driepunter van Marcel Vaissier hielpen de Eagles weer langszij. Met één benutte vrije worp van Leiden met nog 2 minuten te gaan stond het dus 62-61. Een time out van de Eagles met nog 15 seconde te gaan en balbezit werd Rik van der Vaart foutief afgestopt. Rik wist echter zijn zenuwen goed onder bedwang te houden en scoorde beide vrije worpen feilloos. De resterende seconden dribbelde Leiden de bal nog per abuis uit zodat de zwaarbevochten overwinning mee naar Maassluis ging. Topscoorder in deze wedstrijd werd Rik van der Vaart met 26 punten. Marcel Vaissier (12) en Stefan Kraaijeveld (10) kwamen ook nog in de dubbele cijfers.