Meisjes Onder 14 ronde verder in de beker!

MAASSLUIS – Het meisjesteam onder 14 jaar van het samenwerkingsverband Westland Stars/Green Eagles is er afgelopen zaterdag in geslaagd de halve finale te bereiken in de strijd om de regiobeker.
Zaterdagmiddag moest er in Leiderdorp worden gespeeld tegen de thuisploeg en de formatie uit Capelle aan de IJssel (Cady). De 2 sterkste ploegen zouden zich plaatsen. In de 1e wedstrijd werd aangetreden tegen Leiderdorp. In de competitie was Leiderdorp veel te sterk voor de westlandse meiden die toen met 28-58 aan het kortste eind trokken. Dit keer begonnen “ De Stars” sterk aan de wedstrijd. Manon Brouwer, Lone Brandon en Nicole Lelyveld tekende voor de eerste 6 punten en de verdediging zat zo dicht dat er in de 1e periode slechts 2 punten werden toegestaan (periodestand 2-8).
In de 2e periode tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Al na 2 minuten was de stand gelijk getrokken en bij rust was er een achterstand van 20-14.
Wie dacht dat de Stars zich na de pauze gewonnen gaven kwam bedrogen uit. Verrassende wijs werd deze periode een kopie van het 1e kwart. Weer waren er scores van Nicole Lelyveld en Manon Brouwer en Leiderdorp kwam niet verder dan 2 punten.
Bij 21-22 begon de laatste periode en ook nu plaatsten de gastvrouwen de puntjes op de i. Ondanks goed verdedigend werk van oa Fatma Dutar liep de thuisploeg weg naar een geflatteerde 41-25 eindstand en plaatste zich hiermee eigenlijk al voor de halve finale. Manon Brouwer werd bij de Green Stars topscoorster met 12 punten.

In de 2e wedstrijd moest worden gespeeld tegen Cady. Deze ploeg had het voordeel fris aan de wedstrijd te beginnen terwijl de Stars al een wedstrijd in de benen hadden. Toch bleek al snel dat de ploeg van coach Judith vd Linden nauwelijks vermoeid was. Cady beschikte over maar liefst 10 speelsters maar waren fysiek minder sterk. Dit fysieke verschil bleek een groot voordeel. In deze wedstrijd namen vooral Randa Basheer en Nienke Deurwaarder aanvallend het initiatief. Spelverdeelster van het onder 12 team “Lone Brandon” strooide met mooie passes waar genoemde dames wel raad mee wisten. Na periodestanden van 12-2, 10-6 en 16-6 was de laatste periode nog slechts een formaliteit. Jacky de Wit vond in de slotfase nog 2 keer fraai de basket en schoot haar ploeg naar de 50 punten. Eindstand 50-21. In deze wedstrijden waren de meeste punten van Nienke Deurwaarder (12), Manon Brouwer (12) en Randa Basheer (10). Met deze overwinning plaatst de ploeg zich voor de halve finale welke wordt gespeeld in het weekend van 19 april.

MU16-DAS Delft
De eerste wedstrijd van 2014 was de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst. De uitwedstrijd was in september met 73-42 verloren. Toen was er nog nauwelijks getraind dus er was nu goede hoop op een beter resultaat.
DAS begon de wedstrijd sterk. Met mooie acties naar het bord werden de Green Stars al snel op een 0-6 achterstand gezet en al na 3 minuten viel de thuisploeg terug in een zone verdediging. Dit had (tijdelijk) succes. DAS kwam moeilijker tot score en de aanval van de combinatieploeg van Green Eagles en Westland Stars begon beter te draaien. Een sterk spelende Leila vd Beek was maar moeilijk, en vaak alleen dmv een persoonlijke fout, te stoppen. Helaas vielen niet alle vrije worpen door de ring maar met nog 2 minuten te spelen in het 1e kwart was de stand weer gelijk(10-10). Na 12-12 waren de laatste scores weer voor DAS. Periodestand 12-16 met 8 punten van Leila vd Beek.
In de 2e periode was het spel van de thuisploeg al iets minder. DAS liep verder uit maar toch stond de zoneverdediging van de Stars nog stevig overeind. Aanvallend verliep het wat moeizamer maar tot 2 minuten voor rust was er nog steeds een wedstrijd (19-26). Ook in deze periode waren de laatste scores voor de bezoekers met een 19-33 ruststand tot gevolg.
In de 2e helft was het spel van de “Green Stars”  onherkenbaar. Na een 6-20 periodeverlies in de 3e periode liet men de tegenstander een run van maar liefst 0-19 maken. Leila vd Beek haalde haar niveau van de 1e helft totaal niet. Eva Kerkhoven liep weer snel tegen haar 4e persoonlijke fout op en bij Manon Brouwer waren de krachten zichtbaar aan het wegvloeien waarschijnlijk als gevolg van de 2 middagwedstrijden met mu14. Ook de andere meiden speelden zwak en zonder zelfvertrouwen. De zoneverdediging werd lek geschoten door een goed spelend DAS en toen enkele minuten voor het eind van het 3e kwart was overgeschakeld naar een man to man werd het rendement dus alleen maar slechter. Pas in de laatste 3 minuten waren er weer scores voor de thuisploeg welke de eindstand op 33-77 bracht. Jammer dat dit beeld zo vaak voorkomt in de wedstrijden van het belofteteam. Ook in deze wedstrijd welke overigens prima werd gefloten door de heren “Snabilie en Ward”, was dit voor een groot deel onnodig. Volgende week is er al weer een kans op revanche in de uitwedstrijd tegen de jeugd van landskampioen Landsmeer.