Nieuws

Vooruitblik 18/19 januari 2014

MAASSLUIS- Voor de meeste teams begint as weekend de tweede helft van de competitie. Vorige week speelden zowel Dames 2 als Meisjes Onder 16 al een wedstrijd. Dames 2 won hun uitwedstrijd terwijl Meisjes Onder 16 thuis helaas verloor.

Heren 1 begint de kampioenspoule met een uitwedstrijd tegen River Trotters. In een sterke poule is beginnen met een overwinning belangrijk. Ik voorspel dan ook een overwinning met een punten of 12.

Heren 2 bestaat de tweede helft van het seizoen weer uit het oude ervaren Heren 2 team. De uitwedstrijd tegen Grasshoppers zullen de heren gelijk laten zien waartoe ze in staat zijn. Wie ben ik om dit tot op het bot gemotiveerde team in de weg te staan met mijn voorspelling. Ik voorspel een nipte overwinning met 5 punten!

Heren 4 begint uit tegen Forwadians. Dit team heeft kampioensaspiraties, heeft wat aanvulling gekregen vanuit andere heren teams, kortom, zijn klaar om het seizoen flitsend te starten. Ook hier gaan we voor de winst met +15

Heren 5 mag thuis beginnen tegen Oegstgeest. Een klasse lager, dus de verplichting om beter te presteren. Durft de voorspeller hier ook winst te voorspellen???? JAWEL! +8

Dames 1 speelt de tweede helft in de promotiedivisie. Na een uitstekende eerste seizoenshelft moeten de dames nu laten zien hoe zij zich staande houden ten opzichte van de overige promotiedivisie clubs. Tegen Hoofddorp werd in de beker nog verloren, maar dit was en een slechte wedstrijd van de dames en was nog aan de begin van dit seizoen. Een half jaar verder en meer ervaring moet de dames in staat stellen tot meer tegenstand. Een spannende wedstrijd met hopelijk een mooie +7 uitslag.

Dames 2 is goed begonnen aan de competitie. Uit tegen Oegstgeest werd er van Oud Eagle Jorien van Hoorn gewonnen met 2 punten. Zulke wedstrijden winnen maakt je aan het eind van de rit kampioen zullen sommige coaches zeggen. Of dit zo zal zijn zal later in het seizoen blijken. Thuis tegen Springers moet de goede lijn worden doorgezet. +9

Meisjes Onder 16 heeft dan wel een winterstop gehad, zij spelen gewoon een gehele competitie dit seizoen. Geen nieuwe poule en tegenstanders dus. Dit team moet op zondag spelen tegen Landslake Lions. Ik voorspel een verliespartij. Met hoeveel durf ik bij een zondagse wedstrijd niet te zeggen.

Jongens Onder 18-1 had de eerste seizoenshelft sterke tegenstanders. Hierdoor werd er soms ruim verloren, maar hebben de heren wel geleerd om tegen fysiek sterkere spelers zich te verweren. Mijn hoop is dat dit de 2e seizoenshelft ze zal helpen in het neerzetten van goede resultaten. Ik zet de spelers en coach op scherp met een -6

Jongens Onder 18-2 moet wederom maar 1 ding doen naar mijn mening en dat is meer dan 40 punten scoren!!!!!! Doen ze dit in de thuiswedstrijd dat moet dat genoeg zijn voor de winst.

Jongens Onder 14 had een waardeloze eerste seizoenshelft met ruime nederlagen. Toch alle complimenten voor dit team dat ondanks de tegenslag hun enthousiasme wisten te behouden. Nu in de laagste klasse hoop ik op leukere wedstrijden en zou een overwinning geweldig zijn! Of dit as zaterdag thuis tegen de Aardamse Basketball club al lukt weet ik niet, maar we kunnen ze wel massaal aanmoedigen!

Onder 12-1 is een klasse hoger gaan spelen en ik ben zeer benieuwd hoe de tegenstand deze helft van het seizoen zal zijn. De eerste tegenstander is Goba. Laten we hopen op een leuke wedstrijd. Winnen met een klein verschil zou super zijn! +4

Onder 12-2 moet het de tweede seizoenshelft doen zonder hun trainer/coach Jorrit Keijzer die vanwege drukke andere werkzaamheden helaas hiermee heeft moeten stoppen. De eerste uitwedstrijd tegen Leiden zal nog even zijn met een invalcoach. Een wedstrijd op zondag is altijd speciaal, ik ga toch voor een overwinning, maar met hoeveel durf ik niet aan.