Nipte nederlaag Heren 1

BARENDRECHT – De Eagles moesten afgelopen zaterdag tegen oude bekende Binnenland spelen. In de eerste helft van de competitie werd al twee keer tegen deze tegenstander gespeeld en ook twee keer verloren. De Eagles met, invalcoach Jan Dirk Renes, begonnen goed aan de wedstrijd. Met twee snelle scores namen de Eagles met 0-4 de eerste leiding.  Hierna kwamen de Eagles zes minuten niet meer tot scoren en liep Binnenland uit naar 10-4. De Eagles herpakten zich vervolgens in de aanval en met zes punten op rij van Wander van Baalen was het verschil na het eerste kwart minimaal 14-13. In het tweede kwart ontliepen beide teams elkaar niet veel. Beide ploegen hadden moeite met scoren omdat aan beide kanten een goede felle defense werd gespeeld. Dit resulteerde dan ook in een lage 28-27 ruststand. Na rust was het stuivertje wisselen wie er aan de leiding ging. Uiteindelijk waren het de Eagles die het laatste kwart ingingen met een 38—37 voorsprong. Het vierde kwart begon echter dramatisch voor de Eagles. Twee keer slordig balverlies in de eerste twee aanvallen zorgde voor vier fastbreak punten van Binnenland. Twee dubieuze calls van de scheidsrechters zorgde ervoor dat Binnenland 3 vrije worpen mocht nemen en ook nog een score met bonus kreeg. Binnenland sloeg hierdoor een gat van 8 punten (38-46). De Eagles kwamen door 6 punten, waarvan 4 op 4 vrije worpen, van Stefan Kraaijeveld en een driepunter van Marcel Vaissier terug tot 53-56. Een score van Binnenland en een van de Eagles bracht met nog 1 seconde te spelen een 55-58 op het scorebord. Een fout van de Eagles en een domme technische fout aan de zijde van Binnenland daar opvolgend gaf de Eagles de mogelijkheid om nog langszij te komen. Zowel de vrije worpen aan de kant van Binnenland als van Green Eagles werden beide benut zodat met een stand van 57-60 de Eagles nog een schotkans hadden. De driepunter van Marcel Vaissier werd echter gemist zodat alsnog werd verloren. In deze wedstrijd werd Wander van Baalen topscoorder met 19 punten (5-5 vrije worpen) Ook in de dubbele cijfers kwam schutter Stefan Kraaijeveld met 14 punten (6-8 vrije worpen).