Meisjes Under 14 haalt bijna de 100

CAPELLE A/D IJSSEL – Door vakanties en blessures speelde de ploeg van mu14 met slechts 6 meiden tegen het team van CADY ’73. Ook de tegenstander had veel afwezigen en verscheen met 7 speelsters. De instructie van coach Judith vd Linden was vooraf dan ook duidelijk. Niet te snel in foutenlast komen want met slechts 6 speelsters kan je dit de overwinning kosten, ook in een wedstrijd tegen een ogenschijnlijk mindere tegenstander.

Beide scheidsrechters hadden vanaf de sprongbal geen boodschap aan het feit dat er aan beide kanten maar weinig speelsters waren en floten zo wat ieder persoonlijke contact af. Het feit dat het hier ging om een wedstrijd van meisjes van onder 14 jaar deed niet ter zake  “een P is een P” , …..jammer.

Fatma Dutar was het voornaamste slachtoffer. Na nog geen 3 minuten spel moest zij al weer op de bank plaats nemen met 3 persoonlijke fouten. Gelukkig kwam zij later in de wedstrijd nog wel langdurig in het veld. Na 4 minuten, en 9 vrije worpen, hadden de meiden van het combinatieteam tussen de Westland Stars en Green Eagles een 6-1 voorsprong genomen. Langzaam maar zeker werd er wat meer getolereerd en bleek het verschil op de ranglijst ook het verschil in deze wedstrijd te gaan worden. Lone Brandon liet zich, als jongste binnen de thuisploeg, uitdrukkelijk gelden. Ze scoorde 5 punten in dit eerste kwart en strooide met mooie passes waar vooral Randa Basheer (9 punten in het 1e kwart) van profiteerde. De periodestand werd bepaald op 22-9.

Omdat Fatma Dutar al snel naar de kant moest maakte Josje Ruinard eerder dan gepland haar entree in de wedstrijd. Josje speelt ondanks haar onder 14 leeftijd voornamelijk in het U16 team maar moest nu noodgedwongen veel minuten maken. Mede hierdoor werd het verschil in het 2e kwart alleen maar groter. Naast Lone op de guardpositie werden de ploeggenoten steeds goed aangespeeld en bij rust was de stand 43-21.

Ook na de pauze eenzelfde beeld. Ook Fatma kwam in het 3e kwart tot scoren en zo hadden alle speelsters van “de Stars” het netje in deze wedstrijd al gevonden. De bijzonder sportieve ploeg uit Capelle aan de IJssel, met meerdere “ onder 12” speelsters in het team, bleef goed tegenstand bieden en met nog 10 minuten te spelen was de stand 63-30.

In het laatste kwart waren de meeste scores voor de fysiek sterkere thuisploeg. De wedstrijd duurde, mede door de vele persoonlijke fouten, bijna 2 uur en de jongere tegenstanders hadden het daar moeilijk mee. Net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Flush kwam met nog 3 minuten op de klok ineens de honderdpuntengrens in het zicht (84-36). Zonder dat de coach hierover iets had gezegd werd er toch de jacht ingezet naar deze mijlpaal. Uiteindelijk werd de honderd net niet gehaald en eindigde de wedstrijd in een 96-39 overwinning. Randa Basheer scoorde vandaag een “career high” met 28 punten.Ook Lone Brandon was naast haar uitstekende passes met 24 punten erg doeltreffend en Josje Ruinard scoorde er 22.