Meisjes Under 16 verliest midweeks

ROTTERDAM – Op woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Rotterdam Basketball op het programma. Enkele weken geleden viel deze wedstrijd uit omdat Rotterdam te weinig speelsters had. Nu ontbrak bij de combinatieploeg van Green Eagles en Westland Stars center Anysa Moelker. Rotterdam staat op de 4e positie in de competitie en moest deze wedstrijd winnen zich te plaatsen voor de play offs.

Zoals zo vaak was de start van de ploeg uit Maassluis/s’Gravenzande goed en werd er aan beide kanten weinig gescoord. Na 4 minuten gespeeld te hebben was de stand 6-6. Rotterdam forward Robin Bouwer, met Maassluise voorouders  J,  schoot hierna eigenhandig de zoneverdediging van de Starsploeg aan flarden. Met haar 10 punten op rij veranderde de stand in 18-6 alvorens Josje Ruinard tegen kon scoren.

In het 2e kwart, welk begon bij 22-8, startten de bezoekers dan ook met een man to man verdediging. In eerste instantie met weinig succes want het sterkere Rotterdam liep uit tot 38-10. Er was in deze fase van de wedstrijd dan ook weer eens weinig geloof in de eigen capaciteiten en er werd veel balverlies geleden. Scores van Gabriëla Uitterlinden en Kaja v Zeijl in de slotfase zorgde ervoor dat de ruststand uitkwam op 44-15.

Ook de 2e helft begonnen de Starsmeiden goed. Eva Kerkhoven ging 2 maal goed naar het bord (44-19) en dit keer lieten de meiden van coach Kees Brugman niet over zich heen lopen. Weliswaar werd er ook in dit kwart niet veel gescoord maar de verdediging zat dicht en de pressieverdediging van Rotterdam werd goed bespeeld.

Met nog 10 minuten te gaan was de stand 55-26 en was kwart 3 dus gelijk geëindigd. In de eerste 5 minuten van deze laatste periode was er weer een lichte terugval of was het Rotterdam dat de touwtjes aanhaalde? Feit is dat de achterstand weer opliep tot 66-28. Lelia vd Beek inspireerde haar team in de slotfase nog eens met het scoren van 5 punten en de achterstand werd nauwelijks groter. Met nog 17 seconden op de klok lieten de Stars zich, na een Rotterdam time out, eenvoudig verschalken door een out of bounds spelletje. Om iedereen nog 1 keer te laten zien dat de “Green Stars” ook goed kunnen basketballen was het dit keer de beurt aan de bezoekers om, ook na een time out, hetzelfde out of bounds spel te spelen met een laatste score van Manon Brouwer tot gevolg. Eindstand 80-39.

De meeste punten aan Maassluise zijde kwamen van Eva Kerkhoven (12) en Leila vd Beek (10).

Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen de meiden van de Utrechtse basketbal school “Uball”. Aanvang 19.00 uur in de Wethouder Smithal.