Jongens U14 ongeslagen kampioen!

P1460872ZOETERMEER – Afgelopen zaterdag speelde het team van JU14 tegen Zoebas in Zoetermeer. Dat was de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een tegenstander waar de Eagles het thuis ook niet gemakkelijk hadden. De coaches en spelers waren erop gebrand om ook de laatste partij in winst om te zetten. In de eerste periode leek het er ook op dat het een gelopen race was, want er werd gelijk een 6 – 16 voorsprong genomen. Maar in de 2e periode kwam Zoebas sterk terug en stond het bij de rust weer 24 – 28. In de rust spraken de coaches de jonge adelaars toe dat er beter verdedigd en gepasst moest worden. Ook was het belangrijk dat er meer drives in de bucket moesten worden ondernomen. Dat had in de 3e periode resultaat, want de Eagles liepen weer weg naar 36 – 50 en leek de zaak geklaard. Maar niets was minder waar. In de 4e periode werd het nog echt heel spannend. De Eagles verdedigden heel zwak en de tegenstander sloop via 46 – 55 naar 52 – 55. Na 54 – 57 werden er nog 5 vrije worpen door de Eagles gemist! Maar bij het eindsignaal was de overwinning met 54 – 57 een feit. Wonderlijk was wel dat de coach van Zoebas zijn sterkste speler in het laatste deel van de wedstrijd aan de kant hield. Na een heel zware 1e competitiehelft met alleen nederlagen, was de 2e competitiehelft een geheel ander verhaal met alleen overwinningen. De trainer/coaches Frank Spaans, Willeke Bruins, Amber Vlijminx en Jan Dirk Renes hebben de spelers individueel en het team als geheel duidelijk vooruit zien gaan.