MU14 pakt kampioenschap!

IMG_5630
Meisjes Under 14 met beker en medailles

WADDINXVEEN – In de reguliere competitie waren bijna alle wedstrijden gewonnen. Concurrent Goba werd thuis al met 57-46 verslagen maar de uitwedstrijd werd verloren mede omdat de steunpilaren Josje Ruinard en Manon Brouwer toen ontbraken.

Omdat Goba ook geen tegenstand ondervond van de overige tegenstanders stond er afgelopen zaterdag dan ook een echte beslissingswedstrijd op het programma voor het kampioensschap.

In sporthal “de Duikelaar” in Waddinxveen was de formatie van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles dit keer wel bijna compleet. Alleen Randa Basheer was door omstandigheden afwezig.

Omdat deze beslissingwedstrijd werd gefloten door ‘echte’ bondscheidsrechters bestond de mogelijkheid dat er wat meer voor persoonlijke fouten zou worden gefloten dan de ploeg normaal gewend is. Coach Judith vd Linden koos er dan ook voor om Josje Ruinard in het begin van de wedstrijd op de bank te houden en haar per toerbeurt te wisselen met Manon Brouwer. Nadat een gedreven Manon Brouwer de stand al in de 1e minuut op 4-0 had gebracht kwamen ook de meiden van Goba aanvallend op dreef. Na 4-3 liepen de Starsmeiden weer uit tot 8-3 en waar vooraf al aan werd gedacht gebeurde ook. De fanatieke verdediging werd regelmatig door de scheidsrechters bestraft. Nienke Deurwaarder werd al na 4 minuten uit voorzorg met 2 persoonlijke fouten naar de kant gehaald en het voornaamste slachtoffer was spelverdeelster Lone Brandon. Zij ging 2 minuten voor het eind van de eerste periode al met 3 fouten terug naar de spelersbank. Coach vd Linden had iets eerder Josje Ruinard al voor Manon Brouwer gebracht maar moest deze nu eerder dan gepland weer terugbrengen. Gelukkig werden deze 2 speelsters geen slachtoffer van veel persoonlijke fouten. Goba kreeg in de slotfase van het eerste kwart wel maar liefst 9 vrije worpen en kon de achterstand terugbrengen tot 15-13.

De Stars begonnen het 2e kwart sterk. Scores van Inge v Driel, Nicole Lelyveld en weer Manon Brouwer deden de voorsprong groeien tot 25-15. Kaja v Zeijl, die een goede wedstrijd speelde en oa veel rebounds pakte, kreeg even wat rust en Goba kwam terug tot 27-21.Vervolgens hielden een goed verdedigende Jacky de Wit en Fatma Dutar de basket ontoegankelijk voor de Goba meiden en scores van Josje Ruinard en een teruggekeerde Kaja van Zeijl bepaalden de ruststand op 31-21.

Na de pauze werd de wedstrijd al direct beslist. Nienke Deurwaarder opende de score en Manon Brouwer produceerde 8 punten op rij (41-21). Bij 44-23 stokte de Starsaanval even en kwam de ploeg uit Gorinchem met een 0-6 run (44-29). Inge van Driel gaf in de slotminuut van dit 3e kwart nog een mooie assist op Lone Brandon en de laatste 10 minuten begonnen met een 46-31 voorsprong.

Weinig scores nog in de laatste 10 minuten van dit seizoen. Natuurlijk bleef Manon Brouwer ook in dit kwart scoren en zij kreeg 3 minuten voor tijd dan ook een terechte applauswissel. Daar waar bij de Gobameiden de foutenlast aardig was verdeeld. Moest bij de ploeg uit het Westland Nicole Lelyveld nog met 5 fouten naar de kant maar toen was de wedstrijd al gespeeld. De laatste 4 punten kwamen van Kaja v Zeijl en met een 58-37 eindstand kon het kampioenschap worden gevierd.