Dames 1 speelt goed maar verliest van topfavoriet

logo-fab-nlHoofdsponsor: Fabrique
MAASSLUIS –  Vorige week was er een mooie overwinning in de eerste competitiewedstrijd. Na een goede trainingsweek stond er nu echter een nog sterkere opponent op het programma, US uit Amsterdam. Afgelopen jaar hadden zei al het beste team van de promotiedivisie, maar met drie versterkingen waarvan één wel zeer goede speelster, is dit de topfavoriet voor het kampioenschap in de landelijke promotiedivisie.

De wedstrijd werd echter gelijk goed gestart door de Eagles, mede door een sterk startende Renate Warffemius in de aanval, en een goed team in de verdediging werd brutaal de voorsprong gepakt door de thuisploeg. Na het eerste kwart was deze voorsprong er nog steeds met een stand van 17-15. Wat opviel was dat er weinig werd toegestaan in de verdediging. De scheidsrechters floten streng, maar consequent en voor beide ploegen gelijk. Daardoor was het veel wisselen geblazen en onder andere Roos Jordans en Jolien van Baalen speelden de eerste helft zeer weinig door hun snelle 3 persoonlijke fouten. Maar zoals gezegd had US dat precies hetzelfde, dus een eerlijke strijd.

het tweede kwart bleven de Eagles goed spelen en met enkele zeer fraaie aanvallen bleven de Eagles ook scoren. Willeke Bruins kreeg daarbij veel vrije worpen, die zij ook bijna allemaal benutte. Er moet ook gezegd dat de Green Eagles in dit kwart de lange mensen goed in stelling kregen, waar dat vroeger wel eens lastig was voor het team kwam vooral Fleur van Baalen goed tot haar recht. Tot de rust was het een puntje-puntje wedstrijd en de ruststand was dan ook 30-29, nog steeds in het voordeel van de Maassluise Eagles.

In de rust was het even op adem komen en daarna volle focus door. Het derde kwart bleef een gelijke opgaande strijd met een opvallende rol voor Marloes van Zeijl. Zij had zeer veel dreiging en leek in deze wedstrijd een jaar klooien met knieklachten achter zich te laten met een zeer sterk optreden (o.a. 10 pt, 3 rebounds en 3 assists). Ook Veerle van Baalen liet zich meer zien en Suzanne van Driel was meer dan eens de anker van de verdediging. Uiteraard blijft US een topploeg dus ook zij bleven scoren. Helaas voor de Eagles nam Jinga Gosschalk (de aanwinst van US) toen even het team bij de hand en met twee driepunters op rij was er opeens een gat van 5 punten in het voordeel van US.

Het vierde kwart bleven de Eagles knokken, met onder andere een hele mooie score van Jolien na een assist van Roos en eigenlijk bleef het een mooie wedstrijd met echt goed en snel basketbal van beide kanten. Het gaatje werd uiteindelijk niet meer gedicht en in de laatste twee minuten van de wedstrijd kwam de iets geflatteerde stand van 61-78 nog op de borden. Maar feit is dat de dames van Green Eagles heel goed speelden. Er waren aanvallen te zien die echt heel goed waren en verdedigend werd er zeer intensief en goed gespeeld en de Eagles speelden zeker 10 tot 20 procent beter dan vorige week. Top. Willeke (19) Renate (11) en Marloes (10) haalden de dubbele cijfers.