Heren 1 wint in een lelijke wedstrijd

BERLICUM – Het eerste heren team van Green Eagles moest op een late zaterdagavond spelen in Berlicum tegen Springfield. De tegenstander was een grote onbekende voor Green Eagles welke de afgelopen jaren nog nooit tegen deze tegenstander had gespeeld. Vooraf was het dus lastig om de tegenstander in te schatten. De Eagles speelden zonder de guards Marcel Vaissier en Rolf van Baalen en met een licht geblesseerde Danny Murray. De jonge Shady Rezeika was daarom deze wedstrijd de enige overgebleven guard. De Eagles startte de wedstrijd zeer sterk. Er werd veel druk gezet op de spelers van Springfield en hierdoor was er veel balwinst voor de Eagles. Laurens Don domineerde onder het bord en gooide er 14 punten in dit kwart. Ook outside werd er makkelijk gescoord en schoot Stefan Kraaijeveld 6 punten op rij binnen. Het eerste kwart werd dan ook makkelijk gewonnen 10-29. Na dit eerste kwart werd het alsmaar onvriendelijker in het veld. Werd er vooraf door de scheidsrechters op aangedrongen dat techniek voor kracht gaat, gedurende de rest van de wedstrijd was daar weinig van te merken. Enkele spelers van Springfield zochten steeds meer de grens op en nog voor de rust kon een speler van Springfield met twee onsportieve fouten gaan douchen. Na rust werd het niet veel beter. De Eagles hadden duidelijk last van het warrige fluiten en harde spel zo en kwam Springfield terug tot 47-56 eind derde kwart. Springfield kwam in het laatste kwart nog terug tot drie punten (54-57). Gelukkig schakelden de Eagles net op tijd weer een tandje bij en schroefden Rik van der Vaart en Hasan Bouwer met belangrijke vrije worpen de marge weer op naar een 58-70 overwinning.
Topscoorder in de wedstrijd werd Laurens Don met 20 punten.