Dames 1 verliest maar had zeker kansen te winnen

B3Dy9t-IMAEP_9x
Time-Out Dames 1 met debutante Leila van beek

MAASSLUIS – Sponsor: Fabrique – In de sterke promotiedivisie kan bijna iedereen van iedereen winnen. De nummer 2 Almonte kwam op bezoek in Maassluis maar er zouden zeker kansen zijn voor de Eagles.

Het begin van de wedstrijd was redelijk goed van beide partijen. Er werd hard en netjes verdedigd en zo zorgden beide ploegen ervoor dat de andere ploeg zijn best moest doen om te scoren. Na een lange aanval lukte dat beide ploegen dan wel, maar er was goed basketbal voor nodig. De wedstrijd ging gelijk op en na het eerste kwart was het dan ook nagenoeg gelijk. Het tweede kwart startte met een run van Almonte maar deze werd weer gecounterd door de Eagles.

De Maassluise ploeg bleek echter voor de tweede week op rij van buiten moeilijk het netje te vinden waar Almonte enkele keren nipt voor het verstrijken van de 24 seconde klok wist te scoren. Zo ontstond er een klein gaatje. Het laatste deel van de eerste helft was weer voor Maassluis met enkele mooie aanvallen met Suzanne van Driel en de ‘kleine’ speelsters als Willeke Bruins en Veerle van Baalen. Mooi ook was dat Leila van Beek in deze fase van de wedstrijd haar debuut kon maken in het eerste en dit deed ze prima. Het hing in de lucht dat de Eagles o voorsprong konden komen maar helaas viel het net de andere kant op en was het gat met rust 8 punten.

Het derde kwart bleef een gelijk opgaande strijd. Almonte liep iets uit maar al snel werd het gaatje teruggebracht tot zeven punten en leken de Eagles er nu echt doorheen te gaan komen. Helaas lukte dit de Eagles niet en eigenlijk wel een beetje doordat er enkele goede kansen net niet werden afgemaakt. Zonde want in deze fase lagen er echt goede kansen uit goede aanvallen.

Het laatste kwart werd er nog een poging gedaan het gat te dichten door meer druk te zetten. Dit lukte twee drie keer maar liep daarna mis. Uiteindelijk werd het gat 20 punten en was de eindstand 57-77. Dit lag echter vooral aan de laatste fase en het laatste kwart waar Almonte tegen de alles of niets poging van de Eagles 29 punten maakten. Dat moet en gaat gedurende dit seizoen zeker beter worden en dan gaat zo een gat juist gedicht kunnen worden.

Ondanks de verliespartij gaan de Eagles volgende week, weer met Anouk Kraaijeveld en hopelijk weer met een fitte Fleur van Baalen, vol goede moed naar Enschede.