Jongens Under 18-1 sleept wedstrijd punten binnen

MAASSLUIS – Na vorige week een zeperd van een wedstrijd tegen RZ gespeeld te hebben, konden we ons vandaag revancheren tegen U18 uit Krimpen. De donderdag training ervoor stond in het teken van 1 tegen 1 met niet al te veel regeltjes wat fouten aan gaat ,om het veel te nette spel wat de jongens over het algemeen spelen eens te door breken, en eens lekker een potje lichamelijk te ballen.

Voor de wedstrijd even de taken in het veld doorgenomen en begonnen met een zone press bij een Eagles score. Dat ging in de eerste lijn best redelijk alleen het doorschuiven van de mensen in het achterveld was te statisch waardoor de bal er met 1 pass door kwam, hier is dus nog winst op te halen en te trainen.

Omdat we als team elkaar nog niet geheel vertrouwen in een full court press zijn we er na een aantal verdedigende minuten van afgestapt om over te gaan naar een man to man, ook omdat de tegenstander redelijk stond te schieten.

Het was van het begin af aan stuivertje wisselen en in de rust stonden we met 5 pnt achter, 25-30.

in de kleedkamer een kleine verandering aan gebracht om met opkomende center te werken en daarna in de 5 out door te spelen mocht de eerste actie niet lukken.

Dat ging in eerste instantie aardig en in de 4e minuut stonden we met 32-30 voor. We eindigen het 3e kart met 38-38 stand.

In de minuut rust werd duidelijk aan gegeven dat er veel meer gerebound moest worden en niet te snel te schieten want hierdoor hielpen we de tegenstander steeds weer in de wedstrijd !

En ja, we lopen door rustige aanvalsopbouw een paar puntjes uit want elke aanval met meer als 5 passen leverde punten op.

Je merkt ook dat er wat meer ritme en conditie bij de jongens komt, zeker ook omdat we de donderdag trainingen het uithoudingsvermogen proberen te verhogen en intensiever de acties aan te gaan.

De laatste minuten werken de jongens hard in de verdediging en lopen wel tegen wat fouten op maar Krimpen kan met veel schot en een enkele drive er niet echt meer door heen komen. Met een 6 punten voor word er van de kant tot een rustige aanval opzet gemaand om tijd te rekken. Krimpen daar in tegen wil de bal hebben en sommige jongens laten zich te gemakkelijk verassen wat weer moeilijke situaties oplevert. In laatste minuut staan we 4 pnt voor, Dave maakt zijn 5e fout! op een driepunts schot van Krimpen die daardoor niet valt maar wel 3 vrije worpen op levert .

1 vrije worp valt en de jongens rebounden, de afspraak was met nog 5 seconden op de klok gooi je lichaam over de bal heen, maar het werd toch een sprongbal voor krimpen en met nog 3 seconden te gaan weten ze geen schot meer te creëren….. en dus hebben de jongens de eerste gewonnen wedstrijd naar binnen gesleept. 50-47.

Super gedaan jongens, hard en goed verdedigd en het geduld kunnen opbrengen om je aanvallen te spelen. Zo blijken Luuk en Sebastiaan een aanwinst voor het team met hun punten en inzet ondanks hun wedstrijd die ze eerder die middag in Gouda met U16 moesten spelen.

Als je als coach ook nog de complimenten van basketbal kenners krijgt, dat het spel er verzorgd uit ziet, waar ik het voor een gedeelte mee eens ben! Is het voor mij ook de moeite waard geweest want basketbal is net het echte leven, je krijgt het onder de knie met vallen en opstaan.

Koen 15 pnt Ft 1/6 !, Sebastiaan 7 pnt (1x3pnt),Tom-Beau-Luuk en Roy allen 6 pnt en Dave 4 pnt.