Heren 1 pakt belangrijke overwinning

IMG-20150131-WA014ROTTERDAM – Na een week waarin door blessures en ziektes niet goed kon worden getraind stond de uitwedstrijd tegen Rotterdam Zuid op het programma. Rotterdam Zuid stond laatste en de thuiswedstrijd werd door de Eagles ruim gewonnen. Met Richard Otto en Stefan Satijn als aanvulling van de selectie werd de wedstrijd begonnen. De wedstrijd begon goed met een driepunter van Marcel Vaissier en Shadi Rezeika en zo stond er direct en 0-6 voorsprong op de borden. Na 2-11 te hebben voorgestaan, kwam Rotterdam Zuid door een onoplettende verdediging van de Eagles terug naar 11-11. Uiteindelijk liepen de Eagles wel weer uit naar 15-20. In het tweede kwart liepen de Eagles verder uit naar 15-26. Hierna werden de Eagles opnieuw slordig in de verdediging waarin de helpside niet goed was verzorgd. Alhoewel de Eagles inside moesten domineren hadden de Eagles toch moeite met de zone die Rotterdam Zuid speelde. Met rust stond het 23-33 voor de Eagles. Na rust werd de wedstrijd er niet vriendelijker op. Veel gepraat van de coach Rotterdam Zuid leidde tot irritaties en nadat nr 28 bij een speler van de Eagles verhaal ging halen, sloeg de vlam in de pan en ontstond er een opstootje. De speler van Rotterdam Zuid kreeg met een Technische fout zijn 5e fout en was voor de rest van de wedstrijd klaar. De coach van Rotterdam Zuid mocht ondanks dat hij veld betrad blijven. De Eagles waren door dit voorval even van slag waardoor Rotterdam Zuid terugkwam tot 36-44. In het laatste kwart stelden de Eagles orde op zaken en door scores van Shadi Rezeika en Jeroen Derksen liepen de Eagles uit naar een eindstand van 49-69. In de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen (15), Stefan Kraaijeveld (15), Shadi Rezeika (13) en Laurens Don (12).