Heren 2 verliest na harde wedstrijd

BARENDRECHT – Zoals vaker was de wedstrijd van het 2e herenteam tegen Binnenland een harde en vaak onvriendelijke confrontatie.

De Eagles begonnen slecht aan de wedstrijd. De zoneverdediging, neer gezet met het risico op afstandschoten, werd juist inside kapot gespeeld door de thuisploeg die in zijn sterkste opstelling aan de start verscheen. Het veranderen van de verdediging en het inbrengen van Stefan Kraaijeveld deed het tij keren. Aan het eind van het 1e kwart was de, in 1e instantie opgelopen 12-4 achterstand, omgezet in een periodeoverwinning van 12-14.

Ook in het 2e deel waren de Maassluizers de baas. Na 7 minuten was de voorsprong gegroeid tot 14-25. Ergernis bij de arrogante Barendrechters leidde oa. tot een grove scheldpartij tegen 1 van de scheidsrechters waarna deze niets anders kon doen dan het wegsturen van de betreffende speler. Achteraf gezien waren de bezoekers hier niet gelukkig mee. De gediskwalificeerde speler kwam er van af zonder strafzaak en de beslissingen in de minuten na het bewuste moment vielen bijna allemaal uit in het nadeel van de Eagles. Het was te danken aan een afscheidnemende JD Talman, met een driepunter in de slotseconden, dat de rust werd bereikt met een 24-31 voorsprong.

Het waren weer de beginminuten van het 3e kwart die de Eaglesploeg uiteindelijk de das om deden. Maar liefst 5 doeltreffende driepunters van de thuisploeg in de eerste 5 minuten teisterden de groenhemden. Bij 46-37 was de rook opgetrokken en ging de wedstrijd verder gelijk op. Bij de Eagles zat Kees Brugman toen al geblesseerd op de bank even later gevolgd door Hans vd Voort.

In de laatste periode gaven de Eagles niet op. Toen Harry v Malsen met 5 persoonlijke fouten naar de kant ging moest een zieke Stefan Satijn de wedstrijd voltooien. Tot 51-50 kwamen de bezoekers in de slotfase nog terug. Helaas schoot Binnenlandspeler Mitchel Lieveld de thuisploeg, met zijn derde driepunter, direct naar 54-50. Enkele minuten later was het nog even 56-54 maar verder kwamen de gasten niet. Stefan Satijn schoot nog eenmaal een driepunter in het slotsignaal alvorens hij richting bed ging en de wedstrijd eindigde in een teleurstellende nederlaag van 66-62.

Topscorers; Stefan Kraaijeveld 28 punten, JD Talman 12 en Richard Otto 10.