Heren 2 verliest eervol

UTRECHT – Met veel moeite kon heren 2 deze week een team samenstellen. Slechts 5 spelers waren beschikbaar en met gastspeler Floris Derksen bestond het team dus uit 6 spelers. Omdat Floris brommerpech had kwam hij pas net voor rust aan in de Utrechtse sporthal Nieuw Welgelegen en waren vijf heren 2 spelers reeds begonnen aan de wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie waartegen in de eigen sporthal eerder dit seizoen was verloren met 63-87.

De gemiddelde leeftijd van de startende Eagles vijf was vandaag bijna 43 jaar en dit terwijl de tegenstander de beschikking had over de maximale 12 spelers. Het leek dan ook op voorhand een onmogelijke klus. Zeker nadat een fanatieke thuisploeg snel een 7-0 voorsprong nam. Toen Kees Brugman de eerste Eaglescore had laten aantekenen werd het zelfs 13-2 alvorens de Eaglesploeg een beetje vat begon te krijgen op de trapping verdediging van de Cangeroes. Stefan Kraaijeveld kwam toen regelmatig door de Utrechtse verdediging heen en scoorde nog in de eerste periode 7 punten. Verdedigend ging het ook steeds beter bij de Eagles. Men had door wie van de tegenstanders er wel en wie er niet raak schoot in de overloadaanval tegen de Eagleszoneverdediging en de verdedigingsrebounds waren vaak een prooi voor de ploeg die aan lengte geen gebrek kende. Maar liefst 4 van de 5 spelers zijn als 2 meter of meer geregistreerd hoewel een enkele daar ondertussen misschien door ouderdom iets onder is gezakt. Feit blijft dan de rebounds niet werden weggegeven en het knap was hoe de lange mannen regelmatig de pressie verdediging van de Cangeroes oprolden.

Na een 19-11 perioderesultaat was het juist de enige Eagle onder de 2 meter die aanvallend niet was af te stoppen. Hans vd Voort kwam maar liefst tot 9 punten in het 2e kwart en hij werd aanvallend nog steeds ondersteund door Stefan Kraaijeveld. Bij de rust bleek de 2e periode brutaalweg gewonnen door de Eaglesploeg met een 32-28 ruststand tot gevolg.

Helaas verliet Stefan Kraaijeveld in de pauze de wedstrijd vanwege zijn verplichtingen bij het eerste herenteam welk in Tilburg moest aantreden. Gelukkig was Floris Derksen gearriveerd en konden de gasten weer met 5 spelers de wedstrijd hervatten. Ook in de 2e helft startte de thuisploeg furieus. De Eagles moesten even wennen aan de nieuwe samenstelling. De spelerswisseling maakte de ploeg sneller maar minder lang en bij 44-28 leek het gedaan met de Maassluise tegenstand. Een knappe remonte zorgde echter voor een 0-9 run. Routenier Stefan Satijn speelde met zijn teamgenoten de Utrechtse zonepress knap uit en toen Floris Derksen voor 44-37 zorgde was het gat weer voor een groot deel gedicht. Hierna bleek toch dat de vermoeidheid de Maassluizers parten ging spelen. Cangeroes bleef flink doorwisselen waardoor de Eagles telkens weer verse tegenstanders tegen over zich zagen.

Nadat het 3e kwart was afgesloten bij 54-41 slaagden de Eagles er in de laatste periode nog in de verdediging 3 minuten lang gesloten te houden maar met nog 5 minuten te gaan was het verschil bijna 20 punten (67-48). In de laatste 5 minuten werden er nog time outs gebruikt om even op adem te komen. De wedstrijd leek vervolgens te eindigen bij 75-51 maar een Utrechtse buzzer beater bepaalde de officiële eindstand op 78-51. Topscorer Hans vd Voort maken 16 punten, Stefan Kraaijeveld 14 en Harry v Malsen 11.