Heren 2 kan koploper niet verrassen

MAASSLUIS – Na goede overwinningen in de laatste weken was de Maassluise equipe op voorhand niet kansloos tegen de ploeg uit Oud Beijerland die zich geen nederlaag kon permitteren in de strijd om het kampioenschap. Michiel Wildeman completeerde de 7 mans Eaglesformatie tegen 10 tegenstanders.

De start in de Wethouder Smithal was voor de thuisploeg. Met een goede zoneverdediging was er na 5 minuten een 5-4 voorsprong ontstaan met alle Maassluise punten van Stefan Satijn. Toen Satijn de stand op 8-6 had gebracht begonnen ook Hans vd Voort en Harry v Malsen te scoren waardoor de voorsprong groeide tot 12-6. BOB kreeg hierna wat meer grip op de zoneverdediging maar na 10 minuten was er nog steeds een voorsprong voor de thuisploeg (18-14).

B.O.B. begon de 2e periode sterk terwijl de thuisploeg punten op de vrije worplijn liet liggen. Na 3 minuten had de formatie van oud Green Eagle Ruben Kraaijeveld, die door een blessure niet mee kon spelen, al een 19-26 voorsprong genomen. Richard Otto knalde hierna zijn eerste driepunter raak en ook Stefan Kraaijeveld ging scoren maar toch was het verschil bij rust iets gegroeid naar 31-39.

In de 2e helft was er weer een sterke start van de Eagles. Weer 2 driepunters van Richard Otto en een score van Stefan Satijn werden gevolgd door een mooie actie van Kees Brugman, door hem afgemaakt met een driepunter en de Eaglesploeg kwam weer terug tot 42-45. De koploper vluchtte in een time out waarna B.O.B. met sterk spel de wedstrijd hervatte. De Eagles scoorden in dit 3e kwart alleen nog via vrije worpen en de laatste 10 minuten begonnen bij een 44-53 stand.

In de laatste periode veranderde er in eerste instantie niet veel met de stand. Satijn bleef sterk scoren van de vrije worplijn (9 op 10 in deze wedstrijd) en na 3 minuten was het verschil nog 11 punten (46-57). In het restant van de wedstrijd bleek de conditie mee te gaan spelen. De krappe Eaglesselectie oogde vermoeid en B.O.B. profiteerde, zeker na het geblesseerd uitvallen van Jeroen vd Ende. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 53-71 nederlaag voor het 2e team van de Green Eagles waarin Stefan Satijn 15 punten scoorde. Ook Stefan Kraaijeveld en Richard Otto kwamen, beide met 12 punten, in de dubbele cijfers.