Heren 2 sluit competitie af met nederlaag

DEN HAAG – Slechts 6 spelers moesten het in een sfeerloze sporthal ’t Zandje opnemen tegen thuisploeg Jumpers, een team dat enkele plekken hoger op de ranglijst genoteerd staat.

De start van de Eagles was rampzalig. De door de scheidsrechters voor deze gelegenheid uitgezochte wedstrijdbal leek te zijn gestolen van de plaatselijke rugbyclub en stuiterde alle kanten op. Jumpers had er echter weinig last van want met felle drives en prima afstandschoten werd de Green Eagles zone bestookt en nadat Stefan Satijn de openingsscore nog had gecounterd liep de achterstand voor de Eagles snel op tot 15-4. Het inbrengen van Stefan Kraaijeveld voor playing coach Kees Brugman had weinig effect. Na 10 minuten was verschil al 18 punten (27-9).

Ook in de 2e periode was Jumpers duidelijk beter en werd het verschil groter ook al omdat de Eagles veel vrije worpen onbenut lieten. Ruststand 52-25.

In de 2e helft was er in ieder geval een andere wedstrijdbal en de relatief lange Eaglesploeg begon met een man to man verdediging. Of het aan de bal of aan de man to man lag is moeilijk te bepalen maar de ploegen hielden elkaar in het 3e kwart in evenwicht. Een 17-16 perioderesultaat deed de laatste 10 minuten beginnen bij 69-41.

Rommelig spel met enkele onvriendelijkheden typeerde de wedstrijd in deze laatste periode. In de laatste minuut probeerden de Jumpers de 100 puntengrens nog te bereiken maar dit lieten de geroutineerde Eagles niet gebeuren. Eindstand 95-62. Een ruime nederlaag die oa vorm kreeg door het missen van 24 vrije worpen. Stefan Kraaijeveld werd met 29 punten topscorer. Hans vd Voort maakte er 13, Stefan Satijn 10.