Jongens Under 18 eindigt als derde

MAASSLUIS – De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Oegstgeest , uit hadden we al gewonnen. Destijds stapte Oegstgeest al snel in zone bij een kleine achterstand dus werd er de afgelopen week getraind hoe te spelen tegen een zone. We hadden al een spel tegen een zone maar die was te statisch.

We besloten dus bij een score vroeg over het hele veld te verdedigen om zo wat punten voor te komen, wat we verwachten kwam uit, we scoorden direct punten en de tegenstander dook direct in een zone. Dus we konden de tijd nemen in de aanval of via een snelle break spelen.

1e kwart 10-4.

De aanval tegen een zone liep nog niet lekker en als de tegenstander dan ook begint te zeuren dat we te fysiek spelen merk je wat irritaties bij de jongens want Oegstgeest is ook niet vies van fysiek spel, in een time out aangegeven dat zij er niet met hun hoofd bij zijn en wij gewoon ons ding moeten doen.

Het tweede kwart loop bij vlagen lekker, er worden goede schoten genomen afgewisseld met bal verlies omdat we de lengte niet hadden om missers in de aanval te rebounden.

Pauze stand 22-18.

In de pauze aangegeven dat we ook zone gaan spelen om te kijken hoe de tegenstander zelf er tegen kan spelen. De Eagles pakte in het begin dit kwart de punten maar omdat we een vermoeide bank hadden, Luuk, Sebastiaan en Frenk hadden al een pot met U16 op zitten en Beau en Tom al een honkbal wedstrijd dus wisselen we wat meer door. Oegstgeest komt toch twee punten voor aan het einde van de derde kwart 30-32 omdat ze blijven volharden in hun zone.

We gaan het anders spelen, ondanks een kleine achterstand gaan we met 5 spelers rond de driepuntlijn staan en passen alleen naar elkaar om zo de tegenstander uit zijn tent te lokken, dat lukt geregeld, al zij uitstappen hebben wij ruimte voor een drive of schot dat lukt en we lopen een beetje uit. We pakken ook de man to man weer op en met veel energie spelen we dit kwart uit, ondanks dat Oegstgeest ineens wakker word en ons in de laatste minuten nog via fouten de wedstrijd op de vrijeworplijn wil laten beslechten.

De Eagles hebben aardig wat wedstrijden gespeeld die spannend waren tot de laatste minuut en je merkt dat ze beter met de spanning om kunnen gaan en pakken goede drives en schoten waardoor we een echte team overwinning hebben behaald. Eindstand 45-37.

Scores; Luuk 12 pnt,Tom 11 pnt Ft 4/8, Koen 10 pnt Ft 0/2, Beau 9 pnr Ft 1/9 en Sebastian 1 pnt,Maikel 2 pnt.Roy en Frenk hard gewerkt in verdediging, beide 0/2 uit vrijworpen.

We eindigen als derde, een doelstelling die we als team samen hebben gesteld. We hebben ook nog kans op de tweede plaats gehad maar kwamen net te kort in een directe confrontatie met Das Delft die wel tweede eindigde.