U12 wint ook zonder warming up

KATWIJK – Dat de voorbereiding van de onder-12 wedstrijd niet optimaal was bleek uit de afwerking. De afsluiting van de Utrechtsebaan zorgde voor files richting Katwijk dus overhaast en 5 minuten te laat begon de uitwedstrijd bij Grasshoppers. We verdedigden gelijk fel waardoor we de bal vaak konden afpakken. Aangekomen bij de basket van de tegenstander ontbrak echter de nauwkeurigheid en daardoor misten we veel.

Met rust stonden we dan ook 14-13 achter. Even doemde de wedstrijd van vorig jaar weer op; in een harde wedstrijd verloren we in de laatste seconden door een buzzer-beater van de tegenstander. Toen we in de pauze de lay-ups weer hadden geoefend gingen we op precies dezelfde voet verder: felle verdediging die leidde tot onderscheppingen en bij tijd en wijle goed samenspel. Het verschil was dat het overhaaste in de afwerking nu weg was en de eerste periode na rust sloten we dan ook af met 10-0. De overige periodes bleven we scherp wat tot frustratie bij de fysiek spelende tegenstander leidde. Wij hielden goed ons koppie erbij. De harde duwen van de tegenstander werden correct afgefloten waardoor wij weer in balbezit kwamen en de lay-up liepen of het vrije schot pakten. De eindstand kwam hiermee op 20-48 voor Green Eagles.

Topscorer deze wedstrijd was Gene met 14 punten. Jarno scoorde er 13 en Pim 10. Emre en Merel lieten goed verdedigend voetenwerk zien, Lars en Sanna lieten zich de bal niet afpakken van de grotere tegenstanders en Ranya overspeelde haar tegenstander goed waardoor deze niet eens de bal niet kon krijgen.