Weer makkelijke overwinning VU18

RIJSWIJK – Zoals voor het begin van de competitie al werd gevreesd lijkt er in de 2e klas van de afdeling weinig tegenstand voor de Green Eagles meiden onder 18 jaar. Helaas betekent 1 klasse hoger inschrijven reizen naar oa. Groningen, Maastricht of Den Helder. Een (te) grote belasting voor oa de ouders die voor het vervoer moeten zorg dragen. Bovendien is de selectie van de Eagles smal en landelijk spelen ook voor de club kostbaar. Gevolg is wel dat de talentontwikkeling schort en de wedstrijd van afgelopen zaterdag bij rust al was beslist.

Tegenstander Lokomotief had haar eerste competitiewedstrijd, evenals de Eagles, ruim gewonnen. Daarom leek de wedstrijd in Rijswijk op voorhand spannend te worden. Niets bleek echter minder waar. De Lokoploeg was weliswaar technisch beter dan de formatie van “Rotterdam Basket” waar vorige week met 90-40 van was gewonnen maar fysiek waren de bezoekers dit keer ook de bovenliggende partij. Centers Eva Kerkhoven en Anysa Moelker waren onder de borden moeilijk af te stoppen en vooral de eerstgenoemde liet er in het eerste kwart geen gras over groeien. Met maar liefst 16 punten sloot zij het kwart af. Periodestand 8-24.

In het 2e kwart eenzelfde beeld. Alleen waar in de 1e fase nog over het halve veld man to man werd verdedigd werd nu de gehele periode over de gehele lengte gepresst. Toen was al te zien dat dit veel energie vergde van de slechts uit 7 vrouwen bestaande formatie maar het resultaat was er dan ook naar en er werd gerust met een voorsprong van 13-46.

Na de pauze was de motivatie een stuk minder en aanvallend viel er geen bal meer door de basket in de eerste 3 minuten. Het verzoek van de coach om dan maar terug te vallen op de geoefende aanvalspatronen werd nauwelijks opgevolgd en pas toen Danica Iqnjatovic op persoonlijke kwaliteit de weg naar de basket had gevonden liep de voorsprong op tot 26-64 met nog 10 minuten te gaan.

Het laatste kwart was erg slecht van de Eaglesploeg. De voorsprong werd eerst nog wat vergroot tot26-68 maar hierna was de koek op. Lokomotief liet zien dat het wel degelijk kon basketballen zij het dat de Maassluise meiden ze geen strobreed meer in de weg stonden. Onder andere met 2 driepunters werden de laatste 8 minuten van de wedstrijd door de thuisploeg gewonnen met 23-15 hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 49 -83 einduitslag.

Anysa Moelker kan terug zien op een efficiënt optreden en 20 gescoorde punten. Eva Kerkhoven spande aanvallend de kroon met maar liefst 35 punten.