Wederom ruime winst U12

u12 seizoen 2015-2016
Under 12 seizoen 2015-2016

MAASSLUIS – Na twee goede overwinningen stonden de Green Eagles klaar om tegen onbekende tegenstander MSV uit Noordwijk aan te treden. Elisa was helaas ziek en de geblesseerde Merel moest vanaf de zijlijn toekijken hoe de wedstrijd begon met een gewonnen sprongbal. Waar de opening vorige week stroef was, hadden we nu vanaf de start het vizier op scherp: de sprongbal viel in de handen van Jarno die niet twijfelde en hem direct afmaakte met een lay-up. Ook de rest van de eerste van 8 periodes scoorden we er lustig op los en zo sloten we deze af met 14-0. In de tweede periode stonden Ranya en Bryce steeds goed opgesteld voor de rebound of de pass inside, waardoor ze met hun lengtevoordeel makkelijke punten konden maken. Toen Jarno in de volgende periode driemaal op rij scoorde in de eerste minuut, was het duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. De tweede helft werd ook weer goed gespeeld en liet Pim zien ook met nummer 5 topscorer te kunnen worden met 22 punten. Jarno scoorde er 18 en ondanks de pijnlijke botsing van Gene zijn kaak met een tegenstander stopten zijn aanvalsdriften niet en haalde ook hij dubbele cijfers met 10 punten.

Tim was wederom de assistkoning met mooie breakpasses die tot simpele lay-up scores leidden. Leuk te zien dat andere spelers ook zagen hoe effectief dit is en dit probeerden over te nemen.

Lars, Rik, Emre, Sanna en Ranya lieten weer zien hoe je je tegenstander close kunt verdedigen zonder dat je continue persoonlijke fouten maakt. De rest probeerde de tegenstander ook weleens met een arm af te stoppen, wat door de goed leidende arbiters terecht bestraft werd. Rami had zo al 3 fouten in de eerste helft, maar liet zien hiervan geleerd te hebben; in de tweede helft bleef zijn lei schoon en wist hij zelfs nog te scoren. De eindstand was 73-18.