Wedstrijdverslagen

Under 12 blijft koploper

ROELOFARENDSVEEN – Ruim op tijd kwam de onder-12 spelers en speelsters van Green Eagles aan in Roelofarendsveen voor de wedstrijd tegen Dunkinn. Op papier moest dit een makkie worden, want wij staan bovenaan en zij dragen de rode lantaarn. Bij het warmlopen bleek bovendien dat zij nog enkele zeer jonge spelers hadden, die nog de onder-10 leeftijd hadden.

In de eerste periode werd dit beeld gelijk bevestigd met een eindstand van 0-18 voor de Eagles, mede door 6 punten van de scherp schietende Tim. De tweede periode werd met argusogen gekeken naar de nummer 32, die letterlijk met kop en schouders boven ons uitstak. Het was echter duidelijk dat deze speler nog niet de ervaring had die wij al hadden en door goed fronten van Merel kwam hij niet aan de bal. Juist de kleine nummer 73 bleek een goede dribbelaar te zijn en die hield ons dan ook het meest bezig in deze wedstrijd.

In de twee volgende periodes bleven we lekker doorgaan met scoren en zo konden we rusten met 4-38 in ons voordeel. Tim had toen al de dubbele cijfers behaald en natuurlijk konden ook Gene en Pim makkelijk de weg naar de basket vinden.

De tweede helft werd er afgesproken meer rond te passen en niet bij balbezit gelijk te gaan dribbelen om maar te zien waar we zouden uitkomen. Rik pakte dit goed op en dit resulteerde in een paar goed uitgevoerde aanvallen waarin Emre steeds het solide aanspeelpunt was. Ranya werd ten onrechte nog wel eens over het hoofd gezien, want dat ze makkelijk kan scoren en een goede pass heeft, weten we van de training. Waar we in de eerste helft nog wel eens meerdere rebounds nodig om de bal er uiteindelijk in te krijgen, waren we nu doelgerichter en kon name Bryce makkelijk scoren. Met mooie, lange passes van Gene en drie lange rushes van Sanna sloten we de wedstrijd af met meer dan 50 punten verschil. Een stand waarna het precieze tellen stopt in deze klasse. Topscorers binnen deze marge waren Gene (14), Tim (12), Pim (10) en Bryce (10).