Under 12 wint stevige pot

MAASSLUIS – In de eerder gespeelde uitwedstrijd van de Green Eagles U12 tegen de jongens van Grasshoppers hadden we het moeilijk met hun fysieke spel. Ook in de return deze zaterdag aan de Haydnlaan gingen ze er stevig, maar niet unfair in om ons van de bal te zetten. Zonder onze grote man, Bryce (gebroken vinger – niet door basketbal) en Lars (ziek), konden wij de lange spelers toch goed van het scoren afhouden. Het was juist de kleinere dribbelaar nummer 6 die meer dan 20 punten wist te maken.

Met scores van Pim en Jarno, vaak na mooie assists van Gene, begonnen we de eerste periode goed en kwamen we op 10-3. Dat de wedstrijd geen kat-in-het-bakkie zou zijn, bleek de volgende periode waarin alleen Ranya wist te scoren. Met 3 scores van Gene op rij in de volgende periode, zeker 4 intercepties van Emre en een goede score van Tim om de eerste helft af te sluiten konden we met een voorsprong de rust in gaan: 28-17.

Na de oliebollen in de rust van de jarige vader van Tim was de coach bang dat dit wat zwaar zou vallen, maar met Merel die goed pivoteerde tussen 4 Grasshoppers en met scores van Sanna en Elisa bleven we gewoon bij en eindigden de periode op 6-6. In de periode hierna was de scoringsmachine van Pim, Jarno, Gene en Tim op dreef en kon Rami zijn team vaak in balbezit krijgen door verdedigend goed positie te kiezen. Een stuk minder leuk was het dat Tim hard met het hoofd op de grond viel. Pepijn viel gelukkig goed in en dankzij goede drives van Pim kwam de stand op 47-27.

De volgende periode was de nummer 6 van Grasshoppers echter ontketend: hij scoorde hier 10 punten. Waar Rik in de eerste helft de bal vaak nog veilig naar de aanvalshelft wist te brengen hadden we daar nu meer moeite mee. Emre lukte dit vaak wel goed maar Grasshoppers verdedigde sterk waardoor het niet altijd lukte om een makkelijk afspeelpunt te vinden. Met de voorsprong geslonken tot 4 punten moest er dus de laatste periode nog even flink aan getrokken worden om de winst zeker te stellen. Het duurde een minuutje, maar toen kwamen we op gang. Met 3 scores van Jarno en kwam zijn totaal op 17 punten en de eindstand op 56-43. Ook Gene (12) en Pim (11) haalden dubbele cijfers.