DS1 verliest ruim doordat het vooral zelf niet goed speelde

DELFT – De afgelopen weken waren de dames met een redelijke reeks bezig. Cangeroes thuis werd dan wel nipt verloren maar voor de beker werd in Groningen gewonnen en Almonte werd daarvoor thuis verslagen. Nu dan de wedstrijd uit tegen DAS Delft, een team waartegen op voorhand iets mogelijk moet zijn.

De wedstrijd ging vanaf het fluitsignaal gelijk op. Met een stand van 9-8 en nog 30 seconden te gaan leek dat ook in de stand terug te komen. DAS scoorde echter met een bonus vrije worp en schoot in de laatste seconde ook nog een driepunter raak, resultaat 15-8. Op zich was het spelbeeld niet heel slecht, alleen zat er te weinig vertrouwen in de passing van de Eagles. De aanvallen waarin dit goed gebeurde waren prima, de rest van de aanvallen was zeer slordig en kwam veel te weinig tot een schot of lay-up.

Het tweede kwart zakten de dames uit Maassluis verder weg. Vooral verdedigend was het ditmaal zeer zwak. Slaan naar ballen zodat de opponent vaak naar de vrije worplijn mocht en het niet pakken maar tippen van rebounds, werd de Green Eagles fataal. DAS rende weg met de wedstrijd en met rust stond er een 33-10 stand op de borden.

In de rust moest een en ander aan al langer duidelijke afspraken worden herhaald en na de rust begon de wedstrijd wel weer beter. DAS bleef echter prima bij en kwam via enkele rake schoten steeds weer op hetzelfde gat in de stand. Dat deden de Delftse dames echt prima.

Het derde kwart kwamen de Eagles echter wel (op drie aanvallen na) in alle aanvallen tot een schot of layup. Dat waren meer pogingen als in de hele eerste helft. Dat de scores dan niet willen, en het bij DAS lekker loopt gebeurt vaak met deze stand. Dan wil het ook net niet. Het laatste kwart bleven de Delftse dames ervoor gaan en zij wonnen dan ook verdiend met 67-33. Een grote uitslag, sowieso, maar ook een veel te grote uitslag gezien de mogelijkheden voor de Eagles. Met iets meer rust en durf is het een hele andere wedstrijd. Eigenlijk werd de Maassluise ploeg afgebluft en was er afgelopen zaterdag niet de gevonden rust die er de laatste weken in het spel zat.

De dames gaan dat volgende week zeker weer beter doen, thuis tegen Grasshoppers.