Nederlaag VU16

LEIDEN – Na 3 overwinningen is het team van de meisjes onder 16 jaar tegen haar eerste nederlaag opgelopen. Op zich was dit wel te verwachten. Met slechts 7 speelsters is het team erg kwetsbaar en aanvallend afhankelijk van Josje Ruinard en Lone Brandon die ook in mu18 spelen. Bovendien was de thuiswedstrijd tegen BS Leiden slechts met 32-27 gewonnen.

De wedstrijd in Leiden begon onwennig. De meiden keken raar op toen de streng fluitende scheidsrechters de Maassluise aanval al in de 1e minuut drie keer hadden afgefloten voor een loopovertreding. Dit gebeurde in de eerste helft in totaal zo’n 15 keer. Enkele malen zeer terecht maar soms ook dubieus. Er kwam dan ook weinig lijn in de aanval. Na een eerste score van Sanne Lijnse was het uitsluitend Josje Ruinard die kans zag te scoren in de eerste periode. Nadat de stand in dit 1e kwart nog redelijk in evenwicht bleef werden de Eagles in kwart 2 langzaam weggespeeld. Fatma Dutar werd veelvuldig op persoonlijke fouten betrapt maar tot haar geluk had het enige jurylid achter de tafel het te druk met al zijn taken en stonden er in de rust maar 2 fouten achter haar naam. Pas in de 6e minuut werd er weer een punt bijgeschreven aan Eagleszijde dankzij een vrije worp van Lone Brandon en met weer scores van Josje Ruinard en Sanne Lijnse werd de rust bereikt bij 28-14.

Na de pauze kwamen de Eagles al snel terug tot 28-19 waarna de gastvrouwen weer enkele keren naar de vrije worplijn mochten. Daar waren ze echter niet heel erg productief en met nog 1 kwart te gaan leek er nog een kleine mogelijkheid (32-24).

Het laatste kwart had beter niet gespeeld kunnen worden. Het werd een beetje chaotisch. De teams van de navolgende wedstrijd bevolkten de hal en bijna de spelersbanken. Er bleek een speelster van BS Leiden niet op het sheet te staan waarna al de bankspeelsters van BS Leiden ineens om, tot op dit moment, onduidelijke reden naar de kleedkamer gingen en ineens stond nummer 10 toch op het sheet!? Na 3 minuten viel spelverdeelster Lone Brandon ook nog eens uit met een enkelblessure en iedereen verlangde naar het einde wat uiteindelijk kwam bij 50-32.

Een wedstrijd om snel te vergeten met Josje Ruinard met 19 punten als beste aanvaller.