Wedstrijdverslagen

Dames 1 wint verdiend en laat steeds meer goede dingen zien

UTRECHT – De afgelopen weken waren zeer divers. Een goede partij tegen Grasshoppers die toch net verloren werd, een slechte wedstrijd tegen DAS uit die echt veel beter kon en een zeer goede eerste helft + tegen eredivisieteam CTO voor de beker vorige week. Er lijkt tussen al die wedstrijden door wel een stijgend spelbeeld te zien. En dat ondanks de blessures. Maar, niet onbelangrijk, de personele problemen verdwijnen langzaam aan. Daisy is weer fit, Marloes hersteld langzaam maar zeker en Nienke kan waarschijnlijk deze week weer meetrainen.

Afgelopen zaterdag stond er de wedstrijd uit tegen Cangeroes op het programma. Cangeroes won recent nog bij de Eagles, al was het een spannende wedstrijd, en nu mochten de Eagles proberen Cangeroes op de ranglijst te passeren door ze te verslaan.

De start was niet heel goed van beide ploegen. Verdedigend was het prima, maar aanvallend werd er vooral van Maassluise zijde veel gemist. Fleur van Baalen kwam tot goede acties, maar kon het netje niet vinden. Het duurde tot het einde van het eerste kwart dat de Eagles los kwamen. Via een driepunter van een goed aanvallende Veerle van Baalen en zeer veel dreiging van Daisy Otto draaide het spel de kan van de Eagles op. In het tweede kwart kwam bijna iedere speelster tot scoren terwijl het verdedigend goed dicht bleef. Suzanne van Driel speelde een belangrijke reboundende rol, en ook hier deed Daisy met 7 rebounds in de eerste helft een duit in het zakje. De ruststand had een verdiende 12 punten voorsprong.

Het derde kwart begon op zich redelijk. De Eagles kwamen tot goede opties en de wedstrijd leek de goede kant op te blijven gaan. Helaas werden de goed gecreëerde kansen te vaak gemist en bleef dit het probleem. Cangeroes bleef echter ook missen, maar het verschil werd niet groter, het gat verkleinde zelfs.

In het vierde kwart kwamen de Eagles echter weer tot zichzelf. En ondanks dat het lastig scoren en lastig vrije worpen raken bleef, werd er genoeg gescoord. Een wedstrijd winnen waarin heel weinig van de acties raak gingen, zowel qua lay-up als qua schot, is toch ook lekker. Dan zijn er in ieder geval heel veel opties gecreëerd en is het zaak deze volgende week weer raak in punten om te zetten. En de dames schieten normaal tegen een hoger percentage, dus dat gaat zeker komen.

Verdedigend was het goed voor elkaar. Op enkele kleine schoonheidsfoutjes na werden er alleen moeilijke lay-ups of schoten weg gegeven, en dat is precies het doel. Een prima prestatie. De dames passeren hiermee Cangoeroes op de ranglijst en gaan omhoog kijken naar Almonte en Baros.

Veerle leidde met 13 punten, maar ook Daisy met 5 pt en 10 rebounds en Suzanne met 4 pt en zelfs 16 rebounds vielen op

Komende week is er een sinterklaas break, dus 12 december spelen de dames weer thuis, in de Wethouder Smithal te Maassluis.

Subsponsors Green Eagles Dames 1:
verhagen      europroducts

Logo3

valto